torstai 16. marraskuuta 2017

Pimenevät päivät

Meinasin kirjoittaa otsikkoon pimenevät illat, mutta tällä hetkellä pimeys laskeutuu jo iltapäivällä ja päivät sen kun lyhenevät. Huomaan joka vuosi pimeyden vaikuttavan vierystasooni, tänä vuonna olen huomannut sen aikaisemmin kuin ennen. Yleensä huomaan jossain vaiheessa olevani todella väsynyt, mutta nyt minulla on ollut aikaa tutkailla kehoni toimintaa ja huomannut selkeästi väsymyksen iskevän pimeän myötä. Tuntuu siltä kun voisi mennä nukkumaan jo viiden aikaan, mutta on pakko tsempata vielä monta tuntia.

Vaikuttaako pimeys teihin ja onko teillä keinoja selviytyä siitä? Itse käytän aamuisin kirkasvalo lamppua ja kahvia apuna, mutta illalla molemmat ovat täysin nou nou, muuten menee yöunet. Lähdin eilen pohtimaan apukeinoja miten selvitä tästä pimeydestä. Ainakin kaikki enemmän ajatustoimintaa vaativat hommat pitää siirtää valoisaan aikaan, ettei väsymys iske juuri kun on päässyt vauhtiin. Pimeänä aikana voisin myös treenata, jolloin uni olisi parempaa ja jaksaisin vielä paremmin. Minulle tärkeää olisi myös suunnitelmallisuus, sillä kun pimeys laskeutuu ja aivot siirtyy yötilaan, alkaa jumitus ja ihme haahuilu kun en saa mitään aikaiseksi, enkä jaksa miettiä ja suunnitella mitään.



Tällä hetkellä olen enemmän koittanut nauttia pimeydestä, sytyttänyt kynttilöitä ja katsellut telkkaria kun en muuhun ole jaksanut keskittyä. Tietenkään joka päivä ei tarvitsekaan tehdä kaikenlaista vaan voi myös ottaa rennosti, pitää saunailta tai ihan vaan nauttia kynttilänvalosta. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että tarvitsen enemmän suunnitelmallisuutta, pimeys jatkuu kuitenkin vielä pitkään. Tasan viiden viikon päästä on vuoden pimein päivä (ja myös äitini synttärit), sen jälkeen mennään parempaan suuntaan. Toivon myös, että saataisiin runsasluminen talvi tänne etelään, sillä lumi auttaa minua jaksamaan ja tekee päivistä valoisampia.

Jos teillä on hyviä vinkkejä kaamosväsymyksen selättämiseen, niin kommentoikaa! :)

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti