sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Pinaattimunakas

Tehtiin alkukesästä ystäväni kanssa hänen ehdotuksestaan pinaattimunakasta ja sen jälkeen sitä onkin tullut tehtyä aika monta kertaa. Jos sinulla on kiire tai et jaksaisi laittaa ruokaa, pinaattimunakas on loistava vaihtoehto! Pinaattimunakas on myös hyvä hätävararuoka, kunhan kananmunia löytyy kotoota ja pakastimessa on pinaattia. Olen alkanut hamstraamaan pakastepinaattia pakastimeen, koska se on helppo lisätä moneen ruokaan ja pinaattimunakas on niin loistava välipala tai lounasvaihtoehto!Itse teen pinaattimunakkaan yksinkertaisesti niin, että sulatan pussillisen pinaattia mikrossa ja samalla sekoitan lasissa/mukissa kolme kananmunaa. Kun pinaatti on sulanut sekoitan joukkoon kananmunat ja tämän jälkeen eikun munakas pannulle paistumaan. Joukkoon voi oman mielen mukaan laittaa mausteita, itse unohdan ne aina, mutta pärjään hyvin ilman. Joukkoon voi myös hyvin laittaa kaikennäköistä mitä mieleen tulee, esimerkiksi tomaattia, paprikaa, sieniä ja/tai leikkeleiden palasia.


En yleensä syö munakasta pelkästään, vaan lisukkeiden kanssa. Useimmiten kaverina on ollut raejuustoa, eilen oli kermaviiliä, mutta moni muukin syötävä sopii pinaattimunakkaan kanssa. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös esimerkiksi lohi, kana, avokado, täytetyt tuorepastat sekä tuoreet kasvikset. Tästä ruuasta saa kevyen lounaan tai isomman aterian, riippuen siitä, mitä joukkoon lisää tai mitä valitsee lisukkeiksi. Kolmesta kananmunasta ja yhdestä pakastepinaattipussillisesta tulee yksi iso annos tai kaksi pientä.

Olen todella iloinen siitä, että ystäväni jakoi tämän loistavan herkullisen välipala/ruokavinkin minulle ja toivon, että tästä vinkistä on hyötyä teillekin.

Ihanaa sunnuntaita!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti