lauantai 11. marraskuuta 2017

Hemmetin hormonit

Loppukesä ja syksy on ollut todella rankkaa aikaa. Raskaushormonit alkoivat pistämään kroppaa sekaisin jo heinäkuussa ja jatkoivat samaa hommaa muutaman kuukauden. Kun raskaus menikin kesken, naistenklinikalla ei puhuttu mitään siitä, että hormonit taas heittävät häränpyllyä.

Raskaushormoneihin oli jo jotenkin kerennyt tottumaan, eikä heittelyt ainakaan olleet enää rajuja. Kun juttelin lääkäri-isäni kanssa joitain päiviä lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen mainitsin, että yllättäen yhtenä päivänä oli todella masentunut olo vaikka muuten on ollut hyvä vointi. Isäni sanoi sen olevan täysin normaalia, sillä raskaushormonit olivat lähteneet rajuun laskuun ja se vaikuttaa myös mielialaan.


Nyt syksyn aikana on välillä ollut synkempiä päiviä, mutta en ole hätääntynyt, sillä ne ovat olleet aika harvassa. Tämä viikko on kuitenkin jostain syystä ollut vaikea. Oletan sen johtuvan viime viikkoisesta kaavinnasta, lähti viimeiset raskausmateriaalit pois ja viimeiset raskaushormonit rajuun laskuun. Tietenkin pimenevät päivät vaikuttavat myös mielialaan, mutta mielialan heittely on ollut päivästä toiseen niin rajua (säästä riippumatta), että veikkaan hormoneita syyksi.

Kun tämä hormonisekoilu päättyy, ei pitäisi mennä montaa viikkoa siihen, että kuukautiset alkaa - siis seuraava hormonikaaos. Sitähän tietenkin toivon, sillä silloin tiedän kropan toipuneen ja toimivan normaalisti, mutta ei naisen elämä helppoa ole. :D

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti