maanantai 13. marraskuuta 2017

Joulukalenteri askartelua

Monena vuonna mielessä on käynyt erilaiset joulukalenteri askartelut, mutta aina ne on jääneet. Tänä vuonna aloin askartelemaan siskolleni synttärilahjaksi joulukalenteria. Pilttipurkki idea oli käynyt mielessä joskus aikaisemmin ja siskoni itseasiassa tekikin niistä muutama vuosi sitten kalenterin. Ennen kun lähtee askartelemaan on hyvä keksiä idea. Purkkeihin voi tietenkin laittaa suklaakalenterin tavoin erilaisia konvehteja, mutta niihin voin myös keksiä vaikka minkälaista teemaa. Voit myös tehdä sekalaisen kalenterin jossa on vähän kaikenlaista. Itse halusin tehdä Nespresson kahvikapseleista kalenterin siskolleni, sillä lahjoitin samalla vanhan Nespressokoneeni hänelle, koska olin itse hankkinut meille uuden.


Mitä siis tarvitset askarteluun?

-24 pilttipurkkia kansineen (tietysti voi käyttää myös muunlaisia purkkeja, tai vaikka sekaisin eri kokoisia ja näköisiä lasipurkkeja)

-Tusseja/ värejä jotka pysyvät metallikannessa

-Paperia (värikästä/lahjapaperia-oman mielen mukaan)

-Saippuavillaa

Meillä syödään välillä pilttejä välipalaksi tai jälkkäriksi, joten purkkeja oli kertynyt sopivasti kalenteria varten, mutta tietysti muutkin purkit käy. Purkkien puhdistaminen on se turhauttavin osuus, ainakin minun mielestäni. Etikettien liimat ovat hankalia, mutta olen löytänyt loistoratkaisun! Isommat liimat raaputan veitsellä irti, mutta loput lähtevätkin loistavasti saippuavillalla! Kun purkit ja kannet olivat puhdistettu ja kuivattu, aloin väsäämään numeroita kansiin. Minulta löytyi kaksi tussia jotka soveltuivat tähän. Koska kannet ovat metallia, täytyy käyttää sellaisia kyniä tai värejä, joissa lukee, että ne soveltuvat myös metallille. Olen aikaisemmin kokeillut esimerkiksi kynsilakkaa, mutta haju ei lähde kannesta eikä värikään pysy yhtä hyvin kun kunnon väreillä.


Nyt on siis purkit ja kannet valmiina, mutta jos purkit nyt täyttää, niin jokaisesta näkyy mitä siellä on. Tietysti sellainenkin joulukalenteri voisi aikuiselle sopia, vielä jos sisältö on jotain kaunista. Itse kirjoitin jokaisesta kahvista esittelyn jokaisen kapselin mukaan. Paperilappu ja kapseli eivät yhdessä näyttäneet mitenkään tyylikkäältä joten päätin peittää ne. Koska olen myynyt Nespresson koneita, oli minulla vuosien takaa Nespresson koulutuksesta jäänyt luentolehtiö, jonka yläkulmassa oli Nespresson logo. Sinne meni viimeiset sivut kun leikkelin sopivat siivut pilttipurkkeihin. Laitoin paperin sisäpuolelle kiertämään kapselia. Tähän voi käyttää värikästä paperia tai vaikka jouluista lahjapaperia! Tietysti voi myös itse maalailla paperille jotain, ihan mitä haluaa, miljoona ihanaa ideaa löytyy varmasti. Eli jokaiseen purkkiin jotain + näkösuoja ja eikun purkit kiinni ja valmista on!

Oma kalenteri oli aikalailla pikaväsäys, enkä ole ulkonäöstä mitenkään ylpeä, mutta siskoni tykkäsi lahjastaan ja itse sain miljoona ideaa siitä, miten kalenterista saisi nätimmän. :D

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti