maanantai 4. joulukuuta 2017

Luukku 4

Hyvinvointijoulukalenterin neljäs luukku!

Tänään herätetään kroppa tähän viikkoon venytyksin! Jaan teille muutamia helppoja avaavia ja venyttäviä liikkeitä, joista voi sitten halutessaan jatkaa vielä omiin venytyksiin. Venytykset kannattaa tehdä rauhallisesti pumppaavin liikkein.

-Nosta kädet sivuille ja kurota käsillä molempiin suuntiin, tunne venytys eri puolilla käsivarsia.

-Laita kädet niskan taakse ja paina lempeästi kyynärpäitä taaksepäin.

-Voit istua tuolilla tai sohvalla. Pyöristä selkää ja lähde roikottamaan päätä alaspäin, voit heilutella yläkroppaa rauhallisesti puolelta toiselle tunnustellen venytystä eri puolella selkää ja niskaa. Tarkoitus ei ole päästä mahdollisimman lähelle lattiaa vaan nimenomaan pyöreällä selällä venytellä paikkoja.-Istu jalat suorina ja ojenna nilkat, saatko venytystä tuntumaan? Voit myös seisten ojentaa toisen jalan nilkan kääntäen jalkapöydän lattiaan päin, jolloin saat lattiasta apua venytykseen.

-Istu jalat suorina ja koukista nilkat, jalkapöydät ja varpaasi liikkuvat itseäsi kohti. Saatko lempeän venytyksen tuntumaan pohkeessasi? Voit myös seisten painaa jalkaa lattiaan etunojassa.

-Istuen tai seisten, lähde kippaamaan vartaloa kylkivenytykseen. Kuvittele pudottavasi olkapääsi sivukautta saman puolen lantioluun suuntaan.

-Tee loppuun rauhallisia pyörityksiä. Pyörittele ranteitasi, nilkkojasi, yläkroppaa ja päätä. Tunnustele omaa kroppaa, tuntuuko siltä, että jotain kohtaa pitää pyöritellä pidempään tai venytellä lisää? Tee omien tuntemuksien mukaan.

Ihanaa fiilistä uuteen viikkoon!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti