tiistai 19. joulukuuta 2017

Luukku 19

Hyvinvointijoulukalenterin yhdeksästoista luukku!

Tänään tehdään pieni läsnäoloharjoitus. Voit tehdä tämän harjoituksen missä vaan. Parhaan vaikutuksen saat jos pystyt pysähtymään kiireen keskellä tekemään harjoituksen. Harjoituksen voi myös tehdä vaikka useamman kerran päivän aikana.


Yksinkertainen harjoitus menee näin:
Katso ympärillesi ja huomioi viisi asiaa mitkä näet. Voit katsella niitä hetken tarkemmin, miltä ne oikeasti näyttävät. Keskity seuraavaksi kuuloaistiisi, erottele viisi ääntä mitkä kuulet juuri nyt. Sinulla ei ole kiire, älä suorita tätä tehtävää vaan rentoudu ja kuuntele rauhassa. Keskity viimeiseksi tuntoaistiisi, mitkä viisi asiaa pystyt tuntemaan juuri nyt? Mihin ihosi koskettaa ja miltä se tuntuu? Painautuvatko jalkasi maata vasten, miltä se tuntuu tai ehkäpä tuolinselkä selkääsi vasten. Jos keskityt oikein tarkkaan, pystyt tuntemaan oman hengityksen nenän ja ylähuulen välissä kun hengität nenän kautta. Tunnet ilmavirran menevän sisään ja lämpimän ilman tulevan ulos.

Harjoitusta voi muokata kiireiseen päivään sopivaksi tekemällä vain yhden osa-alueen ja pienemmän määrän, eli esimerkiksi kolmen äänen erottelu.

Ihanaa tiistaita!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti