sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Väsymyksen voittaminen

Nyt on aika ottaa itseäni niskasta kiinni ja saada arki rullaamaan paremmin. Minua on pitkään vaivannut kauhea väsymys, johon suurin syy on liikunnan puute. Nyt on myös unirymti mennyt aivan sekaisin. Yksi asia joka on myös vaikuttanut on selkäkipuun aloittamani lääkitys. Tämä kipukynnystä nostava lääkitys auttaa myös nukkumiseen. Minun kohdallani tämä lääke vaikeuttaa aamuheräämisiä. Jos otan lääkkeen liian myöhään illalla, en pääse aamulla ylös.



Väsymyksen voittamiseksi pitäisi saada arkirutiinit kuntoon. Hyvä unirytmi, liikunta, säännölliset syömiset ym. Kun rutiinit on kunnossa muistan varmasti myös ottaa lääkkeen ajallaan. :D Ja nyt kun selkäkivut on lääkityksen avulla saatu jotenkin kuriin, on myös kaiken aloittaminen helpompaa. tai ainakin pitäisi olla..



Tietysti kaikki uuden aloittaminen myös väsyttää aluksi (tai vanhan aloittaminen uudestaan), mutta ellen saa treenejä käyntiin, kroppani menee vielä pahemmin jumiin ja minusta tulee väsynyt sohvaperuna. Kun väsyttää, ei meinaa saada mitään aikaiseksi, tai ainakin verrattuna siihen kuinka tehokas pirteänä on. Kaikki stressi tekemättömistä asioista väsyttää entisestään.



Ruuan suhteen on pakko taas aloittaa jonkinlainen herkkulakko. Vaikka sokeri hetkeksi nostaa energiatasoja, se on vain hetkellistä ja kohta onkin entistä väsyneempi. Helposti myös ruokailuvälit venyvät, jolloin syö liikaa kun vihdoin saa ruokaa eteensä. Suuren aterian jälkeen maistuisikin sitten päiväunet. Väsyneenä saatan myös mutustella koko ajan jotakin. Nyt olisi sitten vuorossa ruokavalion siistimistä ja tasaiset ruokailuvälit. Eli pientä suunnittelua. :)



Tuntuu siltä, että koko tämä viikko on mennyt ajatellessa "kohta aloitan" tai "huomenna sitten". Olin ajatellut, että ainakin saisin siivottua kämpän viikonlopun aikana, mutta ei. Toki täällä näyttää jo paremmalta, onneksi. Tietysti myös keskiviikon pääsykoe on alkanut ahdistamaan, mutta se ei ole syy jäädä jumittamaan sohvalle tai tietokoneelle. Huomenna alkaa uusi viikko, se kuuluisa maanantaina sitten. Nyt on vaan päätettävä, että teen sen. Nyt on oikea hetki muutokseen, pystyn siihen! En odota täydellisyyttä ensimmäiseltä viikolta, mutta askel kerrallaan!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti