perjantai 6. toukokuuta 2016

Karkurit

Huhhuh, eilen oli rankka päivä monille meistä. Oltiin viettämässä vapaapäivää mökillä ja nauttimassa säästä. Kävipä sitten niin, että oltiin poistamassa punkkia yhdeltä karvakasalta kun kaksi muuta päätti yllättäen häippästä. Meidän 7v. vanhus saattaa välillä käydä kääntymässä metsässä, mutta tulee aina takaisin, eilen ei kyllä todellakaan ollut tarkoitus päästää koiria pihapiiristä pois, varsinkin kun on lintujen pesimiskausi menossa. Nyt huolestuttiin kovasti kun pentu lähti perään. Ei näkynyt eikä kuulunut ketään. Tunteja kului ja paniikki yltyi. Oltiin käyty jo kävelemässä vähän joka suunnassa, mutta ei näkynyt koiria.

Nämä kaksi tolloa lähti seikkailemaan.


Koirien katoamisesta oli kulunut nelisen tuntia, kun alettiin pohtimaan, että mihin nyt soitetaan. Itse päätin ottaa puhelimen esiin ja katsoa jos facebookista olisi apua. Löysin ryhmän jonne ilmoitettiin kadonneista ja löydetyistä eläimistä. Viisi minuuttia aikaisemmin joku oli jakanut sinne kuvan meidän karvapalleroista! Eikun soittoa numerotiedusteluun ja sain kuvan julkaisseen henkilön numeron. Koirat olivat edelleen heillä tallessa ja lähdettiinkin heti niitä hakemaan. Luojan kiitos facebookille! Karkurit olivat aivan poikki, kun saavuttiin paikalle. Rankka seikkailu takana.

Demi tyytyväisenä mökin pihassa


Nyt on meidän Mangon vapauden päivät ohi, labbiksemme on nimittäin ainoa koirista joka saattaa joskus lähteä pihapiiristä pois. Tästä lähtien saa Mango olla kiinni ellei neitosen kanssa touhuilla jotain. Muut koirat pysyy nimittäin nätisti pihassa. Demi (kleinspitz) ei lähde edes Mangon mukaan metsään. En todellakaan halua, että pentu oppii lähtemään metsään, joten Mango joutuu tässä valitettavasti kärsimään. Outoa, että seitsemän vuotias, joka ei ole ikinä karannut, lähti nyt seikkailemaan. Varmastikin juuri ollut juoksu vaikutti asiaan, mutta on neiti ollut aikaisemminkin vapaana mökin pihassa vaikka on ollut juoksu vielä päällä, eikä ole lähtenyt minnekään.

Harmittaa, että tässä kävi näin. Lähdetään nyt viikonlopuksi takaisin mökille ja kaivetaan juoksuliina esiin. Mökkeilystä en varmastikaan osaa nauttia nyt normaalisti, vaan tulen vahtimaan koiria haukkana, vaikka Mango onkin kiinni. Ehkäpä tästä tulee enneminkin tottis-treeni viikonloppu. :)

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti