tiistai 3. toukokuuta 2016

Kivuista eroon

Reilu vuosi sitten poikaystäväni "pakotti" minut osteopaatille. Itse olin pitkään miettinyt, että voisin kokeilla fysioterapiaa, osteopatiaa tms. selkäni vuoksi. Jostain syystä päässäni oli kuitenkin ajatus, että mikään ei auta. Ehkä sen takia, koska en saanut lääkäriltä apua, ajattelin ettei mikään auta. Aloitin käynnit osteopaatti opiskelijan luona. Oli rahat tiukilla, joten päädyin sen takia käymään opiskelijalla, eli hinta oli huomattavasti edullisempi. Ensimmäistä kertaa sain kuulla, että kyllä minut kuntoon saadaan. Sen takia taisinkin jatkaa käyntejä, vaikka en huomannutkaan mitään suurempia muutoksia ensimmäisten kertojen  jälkeen. Pikkuhiljaa huomasin kuitenkin, että kivut alkoivat laantua. Päivittäin oli edelleen kipuja, mutta oli myös päiviä jolloin en edes huomannut kipuja jos oli paljon tekemistä.



Sen jälkeen kun muutettiin yhteen, kävin kokeilemassa jos uuden kodin lähellä olevan osteopaatin kanssa homma toimisi. Siellähän käyn edelleen. Syksyllä koulun taas jatkuessa alkoi sisäilmaongelmien aiheuttama flunssakierre. Lisäksi oli stressaavat kouluhommat, työt + muut asiat. Mun selkä vihaa istumista ja stressiä. Vaikka kävin joka toinen viikko osteopatiassa, kivut vain pahenivat. Tammikuussa päätin, että nyt saa riittää! Varasin ajan fysiatrille ja sain lähetteen fysioterapiaan.

Nyt kevään aikana olen käynyt noin kerran viikossa fysioterapiassa ja sen lisäksi myös muutaman viikon välein osteopatiassa. Liikunta on jäänyt vähiin, koska päivät on mennyt pääsykoelukemisiin. Tietysti koirien kanssa on tullut ulkoiltua, mutta muuten en ole kovin montaa kertaa saanut itseäni liikkeelle. Selkä on kärsinyt todella paljon istumisesta, eikä mikään hoito ole auttanut. Pisin aika kun kivut ovat pysyneet poissa fysioterapian jälkeen on ollut vuorokausi. Fysioterapeuttini on huokaillut moneen otteeseen, että mitä minun kanssa tehdään. Nyt muutama viikko sitten aloitin lääkityksen. Kyseessä on kipukynnystä kohottava lääke, joka toimii myös migreenin estolääkkeenä ja auttaa nukkumiseen. Ensimmäiset neljä yötä nukuin todella hyvin, sen jälkeen uni on taas mennyt hiukan huonompaan suuntaan. kipu on kuitenkin onneksi helpottanut!



Vaikka tiedän, että liikunta auttaa kipuihini (ei välttämättä heti, mutta ajan kuluessa), niin liikkeelle lähteminen on vaikeaa. Varsinkin kun kivut osittain rajoittavat sitä, mitä voi tehdä. Kova kipu on myös osittain aika lamauttavaa. Silloin koittaa selvitä perus arjesta ja tuntuu ettei sekään meinaa aina sujua. Eli treenaamiset pitäisi saada käyntiin, jotta selän saisi kuntoon.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti