maanantai 30. toukokuuta 2016

Tästä se alkaa!

Tästä se nyt alkaa, kahdeksan viikon pituinen treenirupeama nimittäin. Olin jo päättänyt lähteä tätä treeniohjelmaa tekemään, mutta mielessäni oli kuitenkin vielä epäilys siitä, että teenkö oikean valinnan. Seuraavat kahdeksan viikkoa tulee olemaan raskaita, ehkä pitäisi kuitenkin aloittaa iisimmin. Sitten luinkin muutamasta blogista juttua siitä, että bloggaajat tuntevat olevansa "kaikki tai ei mitään" ihmisiä, eli treenataan kunnolla tai sitten ei ollenkaan.Tunnistin itseni teksteistä täysin! Ei meinaa treeni sujua tällä hetkellä koska kroppa on niin jumissa, ettei mitään voi tehdä entiseen tapaan. Se ottaa päähän niin, että jätän sitten kokonaan tekemättä, mikä tietenkin on todella typerää..



Näiden blogitekstien lukemisen jälkeen pohdin, että päätökseni lähteä puskemaan tätä kahdekan viikon treeniohjelmaa läpi on oikea. Tulee olemaan raskaat kahdeksan viikkoa, mutta aion onnistua tässä! Tämän jälkeen saan varmasti liikunnan taas pysymään arjessa mukana, eikä tarvitse stressata liikkumisesta. Ajanpuute ei ole syynä nyt jos epäonnistun, nyt kun on vähemmän töitäkin. Tuntuu, että hyvin suunniteltu treeniohjelma tulee toimimaan minulla parhaiten.

Lenkkipolut kutsuvat!

Blogin suhteen en ajatellut julkaista koko treenisuunnitelmaa tarkemmin, vaan aina viikon lopuksi tekisin jonkinlaisen viikkokatsauksen. Siihen voi tietenkin kuulua treenin lisäksi viikon muita tavotteita. Tässä kuitenkin "raakaversio" kahdeksan viikon suunnitelmasta:

VKO1: 3xkuntopiiri + 4xkardio
VKO2: 4xraskaat painot + 4xkardio
VKO3: 6xsuuret toistomäärät + 5xkardio
VKO4: 4xsupersarjat + 5xkardio
VKO5: sama kuin vko1 + 1 kardio lisää
VKO6: sama kuin vko2 + 1 kardio lisää
VKO7: sama kuin vko3 + 1 kardio lisää
VKO8: sama kuin vko4 + 1 kardio lisää

Tietysti täytyy myös muistaa venyttelyt! Yritän myös selkäni takia saada tuohon treeniviikon sekaan mahdutettua ainakin yhden jooga tai pilates tunnin. Jee, tästä tulee kivaa! :)

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti