lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesätyö ongelma

Tällä hetkellä minulla ei periaatteessa ole töitä. Olen nyt vuosia tehnyt vain keikkatöitä, mulla on jossain vaiheessa ollut jopa seitsemän nollatuntisopimusta. Hoitoalalla keikkaa on yleensä todella paljon, ainakin jos on tehnyt paljon vuoroja. Tämä onkin usein ollut ongelma kesän alkaessa, lukulomani jälkeen. Vuoroja tarjotaan usein ensisijaisesti niille, jotka ovat niitä enemmän tehneetkin, mikä tietenkin on aivan loogista. Mutta sitten kun muutkin opiskelijat haluavat tehdä enemmän vuoroja, niin yhtäkkiä niitä töitä ei riitäkään.Tiedostin tämän jokavuotisen ongelman jo alkuvuodesta. Ajattelin silloin, että en uskalla hakea kesätöitä, koska en tiedä miten väsynyt olen luku-urakan jälkeen, että jaksanko heti lähteä kokopäivä töihin. Mulla on onneksi sentään jo muutamia promokeikkoja kesälle ja myös muutamia lastenhoitokeikkoja. Yleensä juhannuksen jälkeen alkaa tulla enemmän vapaita vuoroja, kun useammat ovat lomalla. Alkukesästä vanhainkodeissa on yleensä "ylimääräisiä" työntekijöitä kun kesäsijaisia perehdytetään ja lomat eivät ole vielä alkaneet. Silloin puutosvuoroihin ei välttämättä oteta sijaisia.Nyt olen siis osittain lomalla. En aio stressata työvuorojen puutetta, niin kuin viime kesänä, vaan nautin vapaapäivistä. Toivon toki, että töitä riittäisi, tällä hetkellä kun sitä rahaa pitäisi kaivaa jostain enemmänkin. Harmillisesti nuo sopimani lastenhoidot yleensä katkaisee päivän niin, etten ehdi tekemään kun lyhyemmän aamuvuoron jos sellaista tarjottaisiin. Mutta onneksi on edes lastenhoitokeikkoja! Eli jos tänä kesänä kirjoittelen paljon ihanista vapaapäivistä, se johtuu vain siitä, että olen työttömänä. En ole niin onnellisessa asemassa, että voisin pitää koko kesän lomaa.

Turha kuitenkaan laittaa aikaa ja energiaa stressaamiseen (helpommin sanottu kuin tehty :D). Tänään on luvassa työpäivä, eli ei kun valmistautumaan töihin lähtöön! :)

-Mallu

2 kommenttia:

 1. Sellaista se on. Mun tyttö kans haki kesä töitä ja tuntu että ne on kiven alla. Viimein sitten pääs päiväkotiin kolmeks kuukaudeks, aikamoinen tuuri. Toivottavasti saat sinäkin töitä.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää lauantai päivää sulle,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Nyt on kuitenkin ihan oma syy, että olen ilman töitä, kun en niitä hakenutkaan. Toivottavasti saisin kuitenkin keikkatyöpaikoistani tarpeeksi vuoroja. :)

   Poista