keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Ilkeät ihmiset

En voi ymmärtää, miksi ihmiset ovat ilkeitä toisilleen. Kirjoitin aikaisemmin siitä, että olen herkkä ihminen ja kerroin välikohtauksesta ulkoilessamme koirien kanssa. Jäin pohtimaan sitä, että jos teimmekin jotain väärin, niin miksi ihmeessä täytyy olla noin ilkeä tai oikeastaan uhkaileva? Monesti olen törmännyt siihen, että joku sanoo ilkeästi. Tottakai asioista saa sanoa, joskus pitääkin puuttua, mutta miksi ihmeessä täytyy ottaa vihainen ja ilkeä lähestymistapa? Missä käytöstavat, eikö voi huomauttaa asiallisesti? Jos joku vaikka tekee jotain väärin, voi henkilölle asiallisesti ehdottaa toista lähestymistapaa.



Joskus jo se, että joku sanoo asiat suoraan, kiertelemättä, voi tuntua pahalta. Sen verran älliä mulla sentään on päässä, että tiedän kun syy on minussa ja kommentoija on oikeassa, vaikka asian voisi ilmaista nätimminkin. Jonkun suora kommentti saattaa tuntua pahalta, koska eihän kukaan halua epäonnistua. Vihaisesti ja ilkeästi tulevat kommentit ovat eri asia, eivätkä varmastikaan palvele ketään. Tuleeko siitä muka hyvä mieli jos saa huutaa ilkeyksiä jollekin? Musta ainakin tuntuu, ettei sellaisella ihmisellä voi olla kaikki hyvin. Miksi aikuisten ihmisten täytyy kiusata toisia?

Kun minulle sanotaan pahasti, reagoin todella vahvasti. Tulee sellainen tunne, kun olisi mokannut jotain todella pahasti. Pahimmassa tapauksessa ahdistus ja paniikki valtaa mielen ja kyyneleet saattavat nousta silmiin. (Onneksi minulla nykyään erittäin harvinaista) Vähän myöhemmin mieleni valtaa viha. Miksi joku käyttäytyy noin, miten joku voi sanoa noin ilkeästi? Tuntuu kuin joka solu kropassani vihaisi tuota ilkeää ihmistä. Lisäksi saatan vatvoa asiaa päiviä tai jopa viikkoja. Miksi ihmeessä joku haluaisi herättää tuollaisia tunteita toisessa ihmisessä?



Moni on viimeaikoina puhunut mulle siitä, että suomalaiset eivät tällä hetkellä voi hyvin. Ilkeät ja vihamieliset kommentit kumpuavat varmasti pahasta olosta. Jokainen voisi kuitenkin miettiä mitä tekee. Onko oikein pistää paha kiertoon, tehdä se huono olo toisellekin. Ehkä on monia "kovia" ihmisiä etteivät ilkeistä kommenteista välitä, mutta sen tiedän, että meitä herkempiä on paljon. Ja miksi olisi ok ikeillä sellaiselle joka sen muka kestää. Itse en varmastikaan ole täydellinen, mutta pyrin kohtelemaan kaikkia niin kuin itse haluaisin tulla kohdelluksi. Uhkailuja ja ilkeitä kommentteja kukaan ei varmastikaan halua kuulla!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti