tiistai 17. toukokuuta 2016

Helppo mindfulness harjoitus

Tässä yksi helppo mindfulness harjoitus, jonka voi tehdä oikeastaan missä tahansa. Itse käytän tätä paljonkin. Tällä saa hyvin aistit hereille, tai oikeastaan itsensä tietoisemmaksi aistimistaan asioista.




-Tunne kolme asiaa
Käytä tuntoaistiasi. Miltä ympäristö ja oma kroppa tuntuu.
Esimerkki:
Istun parvekkeella. Tunnen kuinka pieni tuulenvire pyyhkäisee ihoani, tunnen myös auringon lämmön ihollani, tunnen kuinka painaudun tuolia ja sen selkänojaa vasten.

Saatan myös tunnustella kuinka hengitys tuntuu huulen ja nenän välissä sekä eri kipukohtia kropassa.

-Kuule kolme asiaa
Käytä kuuloaistiasi. Erottele ympäristön hälinää.
Esimerkki:
Istun edelleen parvekkeella. Kuulen autojen ajavan läheisellä tiellä, kuulen lintujen laulua, kuulen myös tuulen liikuttavan pehmeästi puiden oksia ja lehtiä.

Sisällä saattaa usein kuulua eri laitteiden surinaa ja meillä koirien ja kissan ääntelyitä.

-Näe kolme asiaa
Käytä näköaistiasi. Katsele ympärillesi.
Esimerkki:
Katselen parvekkeeltani avautuvaa näkymää. Näen vihreät lehdet puissa, näen lokin laskeutuvan maahan, näen myös lastenvaunuja työntävän naisen.

Näkö on meillä vahva aisti, joten tämä viimeinen on varmasti monelle helpoin. Kannattaa yrittää kiinnittää huomionsa asioihin, jotka eivät ole suoraan nenän edessä ja tarkkailla niitä hetki. Huomaatko jotain yksityiskohtia?

Harjoitusta voi muokata mielensä mukaan. Voi lisätä määriä tai vähentää. Voi tietysti käydä myös vain yhden osa-alueen. Itse saatan esimerkiksi hälinässä jäädä kuuntelemaan, että kuulenko viisi eri ääntä. Sen jälkeen ei hälinäkään tunnu enää niin pahalta.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti