keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Pääsykoe-paniikki

Lamauttava stressi-ahdistus-paniikki iski. Ihmettelin viime viikolla huonoa oloani, päänsärkyä, ahdistusta ja jumittamista. Sunnuntaina tajusin sen, pääsykoe lähestyy.. Jos ollaan ihan rehellisiä, niin olen luovuttanut jo aikoja sitten tämän vuoden pääsykokeen suhteen. Mutta kuitenkin se joka vuotinen pääsykoe-paniikki pääsi yllättämään.



Tänään on siis pääsykoe (tämä on ajastettu postaus ja julkaisu hetkellä istunkin jo pääsykoetta kirjoittamassa). Vielä sunnuntaina ajattelin, ettei pääsykoe saa vaikuttaa tämän viikon tekemisiin, nyt kun tiedän mistä stressi ja ahdistus kumpuaa. Oli tarkoitus aloittaa maanantai ihan uudella meiningillä. Ei kyllä mennyt niin kuin strömsössä. Maanantaina ahdistus ja stressi oli valtava, suurin osa päivästä meni jumittamiseen. Noh, olen kuitenkin ylpeä siitä, että nousin ajoissa, sain muutaman pienen asian hoidettua ja lähdin labbiksen kanssa treeneihin (kova oli houkutus jäädä kotiin). Eli askel parempaan päin ainakin unirytmin korjaamisen suhteen.



Tässä on nyt tietenkin monia muitakin stressaavia tekijöitä jotka pahentavat oloani, mm. vaarini on todella huonossa kunnossa sairaalassa. Kuitenkin tämä sama lamauttava pääsykoepaniikki iskee tavalla tai toisella joka vuosi! Eli nyt otan tämän harjoituksena. Ensi vuonna on varmasti sama homma, eli nyt on hyvä harjoitella. Viime vuonna paniikki iski oikeastaan vasta pääsykoetta edeltävänä iltana, koska en sinä vuonna ollut lukenut ja olin "vain menossa katsomaan koetta". Nyt olen kuitenkin lukenut todella hyvin aikaisemmin keväällä, joten nyt pitäisi osata ainakin jotain.

Don't stress
Do your best
Forget the rest

Kummasti saa oman mielen rauhoitettua, kun ajattelee koko hommaa harjoituksena. Teen tietysti parhaani. En usko, että se riittää, mutta tästä harjoituksesta on taas minulle paljon hyötyä. Ensi vuodelle on alustavat lukusuunnitelmat tehty ja tästä pääsykokeesta saa varmasti taas lisämotivaatiota lukemiseen.

-Mallu

3 kommenttia:

  1. Nyt on ahdistukset ohi koska Suomi pelaa lätkää ;) Nähdään luultavasti sunnuntaina!

    VastaaPoista