keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Rauniotreeneissä

Kuten olen aikaisemmin maininnut, harrastan labbikseni kanssa etsintää. Meillä on kolmas kausi menossa raunioilla etsintähommissa. Ajattelin nyt avata asiaa hieman enemmän ja kertoa, että mitä me oikein siellä teemme.

Auringonlasku raunioilla


Yleensä kun joku kysyy, että mitä me oikein treenataan, selitän yksinkertaisesti, että me leikitään aikuisten piiloleikkiä jossa koirat etsii. Jokainen koira tulee vuorollaan radalla, jonne on piilotettu x määrä maalimiehiä. Maalimiehillä on koiran palkka mukanaan, yleensä jotain herkkua tai joillain lelu. Kun koira löytää maalimiehen, koira palkataan. Taitavimmat koirat vielä ilmaisevat maalimiehen, yleensä haukkumalla, ennen kun saavat palkan.

Kaivossa

Meidän rauniorata on mielestäni aivan super hieno! Löytyy kaiken maailman tunnelia, putkea, roskiksia, kaivoja ja miljoona koloa johon piiloutua. Porukka ei siis yleensä itse valitse piilojaan vaan kouluttaja yleensä valitsee päivän aiheen mukaan piilon tai koiran ohjaajan toiveitten mukaan. Koira oppii kulkemaan epätasaisella alustalla ja liikkumaan ylös ja alas.Hajut leviävät usein niin, että koira joutuu vähän pohtimaan ennen kuin löytää maalimiehen. Mielestäni on todella mielenkiintoista seurata myös muiden koirien työskentelyä. Koiria oppii lukemaan paremmin ja muidenkin koirista näkee milloin ne ovat saaneet hajun. Silloin kun olen itse maalimiehenä, otan sen rentoutumishetkenä, saatan jopa tehdä pienen mindfullnessharjoituksen.

Tyytyväinen maalimies (koira  ei vielä radalla, joten ehti räpsäistä selfien :D)

Joku kysyi minulta joskus, että eikö ole turhauttavaa jos ryhmässä on 10 koirakkoa ja oma koira pääsee radalle vain kerran? Luulisi asian olevan näin, mutta itse nautin treenistä muutenkin. Piilossa ollessani saaan hetken rentoutua ihan rauhassa ja koiran löydettyä minut saan palkata innokkaan koiran. Kuten jo mainistinkin, toisten koirien treenien seuraaminen on myös todella mielenkiintoista.

Eli kaiken kaikkiaan tämä on harrastus joka sopii loistavasti koiralleni (Mangon mielestä ihan parasta!) ja nautin siitä itsekin. :)

-Mallu

1 kommentti:

  1. Tosi mielenkiintoinen postaus, mulla olikin vähän asiasta tietoa.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista