torstai 14. heinäkuuta 2016

Kirja-vinkki

Tässä tulee kirja vinkki kaikille jotka ovat kiinnostuneita psykologiasta ja miksei muillekin. Minulle suositeltiin näitä kirjoja lukiossa ja taisin ostaakin ensimmäisen silloin jostakin alennusmyynnistä. Jostain syystä (silloinen shopaholic?) ostin myös toisen kirjan pian ensimmäisen jälkeen. Aloin kuitenkin lukemaan ensimmäistä ostamaani kirjaa vasta vuosia myöhemmin.

Pino kirjoja, jotka odottavat lukemista.


Kyseessä on siis Torey Haydenin kirjat. Olen itse lukenut vain nämä kaksi kirjaa, mutta molemmat ovat imaisseet mukaansa. Hayden on itse työskennellyt erityisopettajana lapsille ja hänen kirjansa perustuvat tositapahtumiin. Itse olen todella kiinnostunut psykologiasta ja vaikka nämä tositarinat ovat osittain todella karmaisevia, ovat ne kuitenkin myös todella mielenkiintoisia psykologian kannalta katsottuna.



Tällä hetkellä hyllyssä on jonossa erilaisia kirjoja luettavaksi, mutta jos ei olisi, hankkisin heti seuraavan Torey Haydenin kirjan käsiini. Tajusin itse vasta toista kirjaa lukiessani, että vaikka tarinat ovat irrallisia, eikä kirjojen lukemisjärjestyksellä sinäänsä ole väliä, voisi kuitenkin olla fiksumpaa lukea ne järjestyksessä. Kirjailija kuitenkin kirjoittaa omasta elämästään, joten olisi ehkä kuitenkin selkeämpää lukea ne oikeassa järjestyksessä.



Nämä kaksi lukemaani kirjaa ovat Aavetyttö ja Tiikerin lapsi. Aavetyttö-kirjan luin ensimmäisenä, se kertoo tytöstä, joka ei aluksi puhu ollenkaan, enempää en kerrokaan, jotta en paljasta vahingossa mitään. Tiikerin lapsi oli osittain todella järkyttävää luettavaa, itselleni tuli välillä todella paha olo lukiessani kirjaa. Kirja kertoo äitinsä hylkäämästä ja isänsä pahoinpitelemästä lapsesta. Pakko sanoa, että tuosta kirjasta oli välillä pakko pitää taukoa vaikka olisi ollut aikaa lukea, tytön tarina oli sen verran rankka.

Mitään kevyttä hilpeätä kesälomalukemista nämä eivät siis ole, mutta kuten sanoin, psykologian kannalta katsottuna mielenkiintoisia. Toivottavasti ehdin itsekin jossain vaiheessa lukea seuraavan. :)

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti