perjantai 31. elokuuta 2018

Raskauden vaikutus kissaan

Molemmissa raskauksissa (ensimmäinen km) meidän kissa on alkanut viihtymään lähelläni jo ennen plussaa. Alun jälkeen olen saanut olla enemmän rauhassa, mutta muutamia viikkoja on kiehnännyt enemmän sylissäni. Kissamme on muutenkin todella sosiaalinen, mutta tykkää enemmän miehistä, joten miehen syli on aina ykkösvaihtoehto - paitsi alkuraskauden ajan.

Kun ihmiset ovat kyselleet miten lemmikit ovat reagoinneet, en ole oikeastaan osannut vastata. Ihan normiarki meillä kai on ollut. Toissa yönä sain kuitenkin oivalluksen. Heräsin kissan riehumiseen, mikä on taas kestänyt useamman yön ja tajusin, että näitä "kausia" on ollut keväästä asti. Aikaisemmin oli ihan normaalia, että kissa saattoi tiputella asioita öisin ja joskus riehua, mutta joka öiset, samaan aikaan riehumiset ovat olleet uusi juttu.



Keväällä aloin parin viikon yöheräilyjen jälkeen ajastaa saunan päälle aamuyöksi, sillä kisumme rakastaa saunan lämpöä ja se rentouttaa ja rauhoittaa neidin. Tein sitä pari viikkoa, vaikka ajatus sähkölaskusta ja epäekologisuudesta painoi mieltä. Sen jälkeen yöriehumiset rauhoittuivat onneksi pitkäksi aikaa. Apuna oli myös iltariehumisia helpottamassa herkut, eli laitoin aina illalla jotain herkkua kissaneidillemme mikä auttoi. Herkkujen antamista olen jatkanut, ainakin silloin jos kisu vaikuttaa vilkkaalta illalla.

Voi olla, että uudet ajoittaiset yölliset riehumiskaudet eivät liity raskauteen, mutta sellainen ajatus heräsi kun taas uusi yöhulina kausi alkoi. Nyt muutaman yön jälkeen oli taas pakko ajastaa sauna päälle ja ai, että kuinka ihanaa saada nukkua koko yö ilman kissan aiheuttamia herätyksiä! Herään joka tapauksessa öisin, kiitos raskauden, joten lisäherätykset ovat olleet aika tuskaa. Vaikka heräsin muutaman kerran yön aikana, niin tuntuu siltä, että olisin nukkunut pitkästä aikaa hyvin! En haluaisi ajastaa saunaa taas päälle, mutta ehkä tässä on pakko ottaa kaikki keinot käyttöön, jotta saa levättyä kunnolla ennen kuin vauva saapuu.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti