perjantai 3. elokuuta 2018

Työt loppui, miten loppuraskaus?

Olin ajatellut, että tänä vuonna haluan todellakin pitää kesälomaa. Määräaikainen työni loppui rv24+1 ja suunnittelin, että muutaman lomaviikon jälkeen tekisin vielä vähän aikaa jotain töitä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

Kipujen takia totesin jo kesäkuun alussa, etten pystyisi tekemään enää töitä. En ainakaan mitään sellaista mitä olen tottunut tekemään. Olisin jäänyt silloinkin töistä sairaslomalle jos olisin ollut missä tahansa muussa työssä. Jos olisin jäänyt pois, olisi sama kun jonkun päiväkoti yhtäkkiä sulkisi ovensa ja lisäksi viimeinen työviikko oli sovittu vain suullisesti ja todellakin tarvitsin ne rahat. Sinnittelin siis töissä loppuun asti.



Pitkään pohdin myös sitä, että voisin tehdä keikkahommia oman voinnin mukaan. Harmikseni se ei ole millään tavalla kannattavaa, sillä minun kannattaa hakea äitiys/vanhempainpäiväraha kuuden kuukauden tulojen mukaan ja työttömyysjaksoa ei lasketa siihen mukaan. Jos en hakisi kuuden kuukauden työtulojen mukaan tukia, niin minulle maksettaisiin luultavasti minimimääräisenä, koska tein niin vähän töitä vuonna 2016 lääkikseen hakemisen takia. Eli koska kroppa ei kestä kokoaikaista työtä nyt, niin minun ei kannata tehdä töitä ollenkaan, koska muuten saisin vähemmän vanhempainpäivärahaa äitiyslomalla.

Tuntuu todella hölmöltä jäädä kotiin jo reilut kaksi kuukautta ennen äitiysloman alkua, mutta muussa ei olisi mitään järkeä. Nyt neljän viikon lomailun jälkeen alkaa myös tuntua siltä, että tämä oli hyvä asia, ei tosin rahallisesti, mutta muuten. Kahdeksan päivää oltiin reissussa, mutta muuten aikaa on mennyt todella paljon kaikenmaailman tekemiseen ja asioiden hoitamiseen. Koska kroppani kaipaa paljon lepoa, on helpottavaa, että aikaa asioiden hoitamiseen on vielä paljon jäljellä ennen laskettua aikaa.


Reilun kuukauden hommaa tulee olemaan vielä paljon, sillä siskoni häät ovat 18.8 ja omat valmistujaiseni ovat 16.9, kunhan vaan saan kaikki valmennukset pakettiin (mikä voi mennä aika tiukille). Tällä hetkellä viimeinen merkintä kalenterissa on 22.9, jolloin on ystävän häät, voi olla, että sen jälkeen onkin kaikki hommat hoidettu ja jään malttamattomana odottamaan vauvan saapumista tähän maailmaan (la25.10).

Saa nähdä miten tekemiset riittää, sitä kun monet muut ovat jo kauhistelleet puolestani (että pää hajoaa kun on kotona niin pitkään), mutta näillä näkymin hommat eivät lopu kesken! En ole kerennyt kauheasti loman lisäksi edes nauttimaan auringosta, mutta onneksi koti on kaaoksesta huolimatta siistimmässä kunnossa kuin töissä ollessani.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti