torstai 9. kesäkuuta 2016

Kateus

Kateus, tuo inhottava tunne. Kateus on jotenkin rumaa ja kiellettyä, siitä olenkin lukenut useammasta blogista viime aikoina. Mutta eikös kateus ole ihan inhimillistä? Varmasti jokainen on joskus kateellinen jollekin jostain asiasta.



Kateus sinäänsä ei mielestäni ole rumaa. Kateus on rumaa esimerkiksi silloin kun siitä yrittää päästä eroon ilkeilemällä toiselle. Sitä näkee valitettavan usein. Kateus ei ole pahasta, se on ihan sallittu tunne, mutta kannattaa miettiä itse mihin annat sen tunteen viedä sinua. Myönnän sen, ettei kateus ole todellakaan mukava tunne, vaan osittain ahdistava. Itselläni kateuden tunnetta helpottaa se, kun tiedostan olevani kateellinen ja yritän analysoida miksi, ehkä voit jopa itse tehdä asialle jotain.
Myönnän siis olevani kateellinen muille aina välillä. Elämäni aikana usein kateutta aiheuttanut asia on ollut raha (mikä tuntuu todella tyhmältä). Itselläni ei ole ikinä ollut mitenkään paljon sitä ja usein olenkin ollut todella tiukilla ja elänyt enemmän tai vähemmän kädestä suuhun tyyppisesti. Suomenruotsalaisena ympärilläni on aina ollut ihmisiä joilla on ollut rahaa vaikka muille jakaa. Muodostelmaluistelukaan ei ole mikään halpa harrastus ja joukkuekavereista moni oli "rikkaammista" perheistä. Raha-asiat aiheuttavat valtavan määrän stressiä, jonka varmasti jokainen joskus tiukilla ollut tietää. Voin ihan avoimesti myöntää, että aikuisiällä olen useasti tuntenut kateutta niitä kohtaan, joiden ei tarvitse stressata rahasta ja laskea jokaista euroa.

Istutettiin keväällä vähän kukkia mökille äidin kanssa <3

Sain muuten äskettäin kuulla aivan ihania uutisia! Yksi rakkaimmista ystävistäni on raskaana! Olen aivan äärettömän onnellinen hänen puolestaan! Alkuinnostuksen jälkeen tunsin kuitenkin pienen kateuden piston. Voi kunpa itsellänikin olisi oikea aika vauvalle. Omia ajatuksia ja tunteita ei voi ohjailla, mutta ne voi hyväksyä. Ei ole mielestäni paha asia jos tunnen kateutta ja voin myös hyvin puhua asiasta ystäväni kanssa. Hän kuitenkin tietää kuinka suuresti kaipaan sitä omaa pientä nyyttiä.



Varmasti joku on myös minulle kateellinen joskus, vaikka en itse kyllä keksi, että mistä joku voisi olla minulle kateellinen. :D Täytyy varmasti olla asiat aika täydellisesti jos ei tunne kateutta ketään kohtaan ikinä. Eli ei kun sitä täydellisyyttä tavoittelemaan, hehe. ;)

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti