perjantai 12. tammikuuta 2018

Energiaa etsimässä

Olenkin jo liian moneen otteeseen maininnut väsymyksestäni, mutta mistä löytäisi sitä energiaa? Rutiineja, rutiineja, niistähän olen puhunut paljon, mutta mitä niihin sisältyy?

Ensinnäkin, kun tekemisestä tulee rutiini, se vie paljon vähemmän energiaa, sen takia haluan selkeät rutiinit. Rutiinit eivät tarkoita minulle sitä, että jokainen päivä olisi samannäköinen, mutta haluan tiettyjen asioiden kuuluvan jokaiseen viikkoon. Tietyt asiat nostavat energiatasoja, varsinkin kun ne saa rutiineiksi.


Yhden asian olen jo saanut hyvin alkuun, nimittäin unen. Unirytmi on jo hyvä, mutta unenlaatu on vielä aivan kuraa. Illat pitäisi rauhoittaa, jotta uni tulisi paremmin ja moni muukin asia vaikuttaa paljon unenlaatuun. Pienin asia, jota voin heti alkaa toteuttaa pienellä vaivalla, on tarkistaa illalla, että kissalla on reilusti ruokaa. Viime aikoina ollaan liian usein herätty kissan riehumiseen ja kiukutteluun, kun ruoka onkin loppunut (kisu syö selkeästi eniten öisin).

Yksi tärkeimmistä ruutineista jonka haluan elämääni pysyvästi, on liikunta. Aluksi se tietenkin vie enemmän energiaa kun antaa, mutta jo alussa tunnen aina kuinka keho tykkää siitä. Liikunta myös parantaa unenlaatua.Toinen tärkeä rutiini on ulkoilu. Koirien kanssa tulee tietysti ulkoiltua päivittäin, mutta rehellisesti voisin tehdä pidempiä lenkkejä useammin. Ulkoilun lisääminen on siis yksi tärkeä tavoite. Ulkoilu parantaa myös unenlaatua. Haluaisin, että päiväni alkaisi joko treenillä tai pitkällä kävelylenkillä koirien kanssa.

Yksi asia joka vaikuttaa ihan kaikkeen on ravinto. Jotta söisin hyvin, ruoka olisi terveellistä ja ruokailu säännöllistä, tarvitsen suunnitelmallisuutta. Pääpiirteittäin olisi seuraavan viikon syömiset suunniteltu viimeistään sunnuntai iltana ja mielellään monet ruuat jo valmiiksi tehtynä.

Siinä ne tärkeimmät palaset jotka tuovat energiaa kun asiat on kohdillaan, eikun toimintasuunnitelmaa tekemään, niin kuin eilen kirjoittelin.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti