maanantai 22. tammikuuta 2018

Viikkokatsaus 3/2018

Viime viikko alkoi ensimmäisellä työpäivällä uudessa työpaikassa! Tai oikeastaan työpaikka ei sinänsä ole uusi, sillä olen ollut lastenhoitajana samassa perheessä aikaisemmin. Nyt hoidan pääsääntöisesti perheen nuorinta lasta kun äiti palaa töihin ja haen myös vanhemmat lapset iltapäivällä koulun iltapäivähoidosta. Ihanaa nähdä tuttuja lapsia pitkästä aikaa ja aivan ihanaa päästä taas hoitamaan pikkuista kun kaikki hoitolapset ovat kasvaneet jo niin isoiksi.

Ihana lumi saapui viime viikolla <3


Viikko oli kuitenkin monesta syystä todella raskas. Ensinnäkin työn aloittaminen oli tietenkin eniten energiaa vievä asia. Lisäksi työ on nyt alussa raskaampaa, koska lapsen äiti ei ole vielä palannut töihin. Lastenhoito kun vanhempi on kotona on aina todella paljon raskaampaa. Lapsi yrittää aina saada äidin huomion kun kuulee tai näkee tämän. Usein pieniä lapsia hoitaessani olen huomannut mielenosoitus känkkäränkän iskevän päälle kun lapsi tajuaa vanhempien lähtevän muualle. Yleensä lapset rakastavat minua ja heti ulko-oven mennessä kiinni vanhempien perässä, kasvoille ilmestyy jättimäinen hymy. Toinen raskas asia siinä, että vanhemmat ovat kotona on se, että pomo on koko ajan kuuloetäisyydellä, eli en osaa ottaa rennosti vaan olen koko ajan valmiina ottamaan ohjeita vastaan. Lisäksi niitä ohjeita tuleekin, kodinhoitotehtäviä ja kyselyitä sekä ehdotuksia normi rutiinien suorittamisesta (vaipanvaihto, välipala ym.).

Uusi ystäväni <3

Työn lisäksi pidin yhden harjoitusvalmennuksen keskiviikkona ja olin koulutuksessa pe-su. Yritin saada siivoushommia edistettyä ja sainkin paremmin tehtyä kun aikaisemmin, vaikka aikaa oli vähemmän. Tuntui etten kerennyt yhtään mitään viime viikolla, mutta silti tein enemmän hyvinvointiani edistäviä asioita kun aikaisemmin. Olen todellakin päättänyt onnistua elämäntapamuutoksessani. En tehnyt yhtäkään treeniä viime viikolla, mutta olkapäätä kuntouttavia liikkeitä tein kolmena päivänä ja kävin lauantaina yli tunnin kävelyllä koirien kanssa ja sen jälkeen rentouttavassa saunassa. Vähän harmitti kun ihana talvi saapui, mutta en kerennyt paljoa siitä nauttimaan.

Yllättävä kohtaaminen sunnuntaina kotimatkalla. Kaunis repolainen!


Tällä viikolla aion jatkaa tekemisten kanssa samaa rataa! En saanut ihan kaikkia asioita hoidettua viime viikolla suunnitelmien mukaan, mutta ei se mitään, tällä viikolla aion olla parempi! Aion myös tehdä enemmän kävelylenkkejä. Olisi huippua jos jaksaisin käydä viikonloppuna treenaamassa, mutta katsotaan mikä fiilis kun saa 12 päivän jälkeen nauttia vapaapäivistä.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti