sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kroppa tukossa

Moni on fiksusti joulun jälkeen tai heti tammikuun alussa aloittanut terveellisen ruokavalion tai ainakin terveellisemmän. Meillä on ollut sama ajatus, mutta ajatuksen tasolle se onkin jäänyt. Jouluna meille ilmestyi älyttömät kasat suklaata, mitä ei ihan kauheasti tullut syötyä joulupäivinä joko ähkyn takia, tai koska oltiin muualla. Mutta tulihan sitä kuitenkin syötyä ja suklaata on (valitettavasti) riittänyt tähän asti. Olen siis syönyt suklaata yli kolme viikkoa joka päivä! En yhtään ihmettele tätä ällöttävää oloa..

Myönnettäköön, ettei olla muutenkaan syöty kauhean terveellisesti. Ei olla suunniteltu syömisiä ja sitten ollaankin syöty mitä sattuu ja välillä enemmän suklaata kun oikeaa ruokaa. Onneksi suklaata on enää muutama pala jäljellä ja sen jälkeen en todellakaan osta lisää. Haluan tästä ällöttävästä tukkoisesta olosta eroon.


Huomaan helposti erot omassa kropassani, mutta kun herkuttelu jää päälle, oloon alkaa jo tavallaan tottua. Jouluna olo oli todella ällöttävän krapulainen kaikesta suolaisesta ruuasta ja herkuista. Luulen ettei tämän hetkinen inhottava olo kauheasti eroa siitä, mutta jouluna ero aikaisempaan oloon oli isompi. Ensi vuonna taidan raahata kaikki lahjasuklaat kellariin, ettei niitä tule naposteltua päivittäin joulun jälkeen.

Nyt on kuitenkin aika siirtyä parempaan ruokavalioon. Vielä en ole kerennyt sitä suunnittelemaan, vaikka olisin halunnut. Kun ruokailuja ei ole suunniteltu on helppo nälkäisenä lipsua. Pääsen siis heti alkuun haastamaan itseäni. Nyt täytyy kaupassa käydessä pitää mielessä mitä minä oikeasti haluan. Haluan oikeasti voida paremmin ja olla energisempi, tämän vuoden teema on todellakin oma hyvinvointi.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti