maanantai 31. lokakuuta 2016

Viikonloppu lauman yksinhuoltajana

Huhhuh, mikä viikonloppu! Mies lähti perjantai aamuna Ruotsiin kaverinsa luo ja tuli kotiin vasta myöhään illalla eilen. Jostain syystä tuntuu, että kaikki on aina kaaoksen vallassa kun mies on poissa. Lauma ihan sekaisin ja kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. Joka ikinen kerta kun jään yksin kotiin, huomaan, että asunto on kaaoksen vallassa. Roskat viemättä, iso kasa pyykkiä, hirveä kaaos ja miljoona asiaa hoidettavana.



Joka kerta kun näin käy, saan aivan mahtavan idean hoitaa kaikki asiat kuntoon ennen kun mies tulee kotiin. Innostun siitä, miten ihana yllätys olisi jos siivoan koko asunnon lattiasta kattoon ja käyn kaupassa + teen ruokaa valmiiksi. En ota ollenkaan huomioon sitä, että minulla usein on töitä/muuta ohjelmaa sekä koko lauman hoitaminen. Olenhan supernainen, kunhan vain olen tehokas, niin kyllä se onnistuu! Ja miten ihanaa onkaan itselleen myös kun sitten on kaikki asiat hoidettu.

"Et sitte voinut jättää enemmän tilaa mulle?"
Niinpä niin, eihän siitä tulee mitään.. Laitan kaiken vapaa-ajan siivoomiseen ja puuhaamiseen, illat venyy puoleen yöhön asti, mutta silti tuntuu siltä, etten ole saanut mitään aikaiseksi. Unohdan syödä kunnolla ja käydä kaupassa. Syön pieniä välipaloja, mitä nyt kaapista sattuu löytymään ja jatkan siivousurakkaa. Vaikka olinkin (taas kerran) pettynyt siihen, etten saanut kaikkea valmiiksi, olen kuitenkin saanut valtavasti aikaiseksi. Otin "ennen" kuvia asunnosta ja näky oli järkyttävä! Pientä pakkausta kesken ja kirpparikamojen lapputtamiset myös. Kuvat ovat niin huonolaatuisia, etten kehtaa niitä tänne laittaa (enkä tietenkään muutenkaan mielelläni esittele kaaosta). Sohva ja sohvapöytä täynnä tavaraa, eteisessä koirapyyhkeet ja kengät pitkin lattiaa ym. muuta sotkua pitkin asuntoa.

"No oli pakko siirtyä selkänojalle kun et jättänyt sohvalle tarpeeksi tilaa.. Ja olihan tässä tyynytkin laitettu valmiiksi.."


Eteisen sain hyvin järjestykseen, talvitakit kaappiin ja ohuemmat takit + kesäkengät pois. Keittiökin oli ihanan siisti, mutta sitten teinkin pitsaa miehelle yöpalaksi. Sain jopa pestyä lattiat eteisessä ja keittiössä! Muutkin tilat edistyvät hyvin ja sain myös tehtyä lukusuunnitelmaa. Ihan älytöntä, että harmittaa se, etten saanut kaikkea tehtyä, kun kuitenkin sain valtavasti aikaan lyhyessä ajassa. Tästä on hyvä jatkaa!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti