maanantai 3. lokakuuta 2016

Jatkuvasti kipeänä

Tää ei voi olla totta! Jatkuvasti on kroppa rikki. Reilun kolmen viikon flunssan jälkeen päätin, että syksyn flunssailut oli siinä. Juupajuu, eihän se ihan niin mennyt.. Eilen illalla iski taas todella flunssainen olo ja yöllä heräsin kuumeiseen ja pahaan oloon. Kaiken kukkuraksi aamulla vatsa heitti kuperkeikkaa..



Lähdin heti aamulla pohtimaan, että miksi? Miksi kroppa ei toimi? Jos ei ole flunssaa, on jokin muu ongelma. Tähän on monta syytä, mutta suurin on uni. Nukun, mutta joka yö menee painajaisten parissa ja unenlaatu on surkeaa. Huonosti nukkuminen vaikuttaa kaikkeen.  Kroppa ei vaan toimi kun käy jatkuvasti säästöliekillä. Immuunipuolustus ei toimi kunnolla, joten ei ihme, että pöpöt iskee koko ajan.



Olen yrittänyt korjata uniasiaa jo pitkään, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan. Unirytmi on tällä hetkellä aika hyvä, vaikka nukahtaminen on taas vaikeutunut. Arkirutiineja ja liikuntaa on vaikeaa saada käyntiin kun on koko ajan väsynyt ja kroppa on jumissa. Pää ei toimi kunnolla ja oppiminen on hidasta. Tähän on ihan pakko saada nyt muutos! Olen googlaillut kaiken näköisiä ratkaisuja ja suurin osa onkin jo kokeiltu. Ehkä avain kuitenkin on se, että jatkaisin kaikkia uneen vaikuttavia kokeiluja päivittäin pidemmän ajan. Muuta en keksi enää. Aiemmin osa asioista on osittain pudonnut pois tai unohtunut, esim. vitamiineja olen syönyt silloin kun olen muistanut.

Joku suositteli minulle joskus näitä tabletteja. Karkoittaa kuulemma flunssan ennen kuin ehtii iskeä kunnolla päälle. On toiminut silloin kun olen muistanut syödä niitä. :D


 Aikataulu seuraavalle kuukaudelle uni etusijalla voisi toimia. Ehkä olen keskittynyt liikaa muusta stressaamiseen, vaikka totuus on se, että ellen saa nukuttua, ei myöskään muut asiat mene putkeen. Eli seuraavan kuukauden aion laittaa etusijalle tietyt asiat ja olla stressaamatta muista. Kuukauden ajan keskityn pääasiassa siihen, että saisin hyvät yöunet, eli voivoi jos jää siivoamatta tai lukemiset takkuaa. Ulkoilu, liikunta, hyvä ruokavalio, rutiinit ja vitamiinit ym. ovat nyt ykkösenä.

Kahden viikon päästä ajattelin kirjoittaa tilannekatsauksen, siitä missä mennään ja onko uni ollenkaan parantunut. Tänään ja ehkä vielä huomenna lepäilen, mutta sitten alkaa uniremontti toden teolla!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti