torstai 20. lokakuuta 2016

Tv-addiktio

Mulla on ongelma, nimittäin tv. Sen eteen on helppo jäädä jumittamaan, liian helppo. Oltiin yli puoli vuotta kokonaan ilman telkaria, mutta se ei auttanut tilannetta. Netistä kun voi katsella vaikka mitä. Kun joku asia ahdistaa, on helppo istahtaa ruudun ääreen ja koittaa unohtaa kaikki muu, kaikki mitä "pitäisi" tehdä. Selkäkipu tai migreenikään ei tunnu niin pahalta kun keskittyy johonkin sarjaan tai leffaan.  Nyt kun aamut ovat pimeitä ja silmiä ei meinaa saada auki, on entistä helpompi avata telkkari, ellei tarvitse heti lähteä mihinkään.



Ahdas keittiö on aikaansaannut sen, että syömme useimmiten olkkarissa, samalla katsoen jotain ohjelmaa tai elokuvaa. Siihen on sitten helppo jäädä jumittamaan myös sen jälkeen kun on jo syöty. Vaikka koitan usein aina puuhailla jotain samalla kun katson jotain niin tiedän, ettei se todellakaan ole tehokasta. Jonkun ohjelman ääreen on helppo karata kun pitäisi tehdä muuta, varsinkin kun väsyttää. Toissa viikon flunssa sai aikaan sen, että tv.n katsominen lähti taas käsistä. Nyt on vissiin pakko aloittaa jonkinlainen tv-lakko, rajoittaa katsomista kunnolla.



Tv:n katsominen tulee varmasti vähentymään uniprojektin myötä ja viime viikolla olen muutenkin katsonut vähemmän tv.tä, koska olen ollut paljon töissä. Seuraavia viikkoja varten on varmaan laitettava jonkinlainen raja, kuinka monta tuntia saa katsoa tv:tä, ettei jumitus jää päälle. Viime viikon boksille nauhotetut jaksot ovat nimittäin jo katsottu alkuviikosta, koska pakenin pahentunutta selkäkipua tv:n maailmaan.  Kuinka helppoa onkaan ylipuhua itsensä siihen ettei kivun takia pysty keskittymään muuhun. Nyt tekosyyt pois!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti