perjantai 4. marraskuuta 2016

Mökillä ilman koiria

Käytiin eilen mökillä äidin kanssa laittamassa paikat talvikuntoon (se talvi kun pääsi yllättämään). Onneksi mökkimme on puolen tunnin ajomatkan päässä, joten siellä on kätevä käväistä pikaisesti. Olin ajatellut ottaa koirat mukaan, mutta aloin epäröidä. Miten saisin kaiken hoidettua mökillä jos keskittyisin koko ajan koiriin? Suunnittelin jo ottavani vain yhden koiran mukaan, mutta lopulta päätin ottaa pienen irtioton.



Koirat ovat aina mukana ulkoilemassa, mökillä ja usein myös vieraillessamme äidin luona. Tuntuu todella väärältä lähteä kävelylle ilman koiria. Nyt kolmen koiran kanssa se on kuitenkin välillä tuntunut ihan järkevältä ajatukselta (tosin vain kerran toteutettu). Meillä menee älyttömästi aikaa ja energiaa tämän lauman hoitamiseen. Pakko välillä hoitaa myös itseään. Kävely koirien kanssa voi olla todella rentouttavaa, mutta usein lauman kanssa kävellessä keskittyminen on täysin koirissa, eikä kävelylenkki olekaan kovin rentouttava.


Nyt syksyllä aloittamamme projekti koirien kanssa on auttanut. Aiemmin koitin hoitaa kaikkia koiria samalla, mutta nyt ollaan annettu koirille myös ihan omaa aikaa. On ihan ok ottaa vain yksi koira mukaan johonkin sen sijaan, että ottaa kaikki kolme riehumaan ja me ollaan stressaantuneita. Aiemmin olen myös helposti jättänyt kaikki koirat kotiin jos olen käynyt jossain kylässä, koska olen jotenkin automaattisesti ajatellut, että kaikki tai ei kukaan, eikä kaikkien luo voi viedä kolmea koiraa. Koirat selkeästi nauttivat siitä kun saavat ainoana lähteä johonkin mukaan, sillä saavat enemmän huomiota. Tyypit myös innostuvat siitä kun tullaan takaisin kotiin kavereiden luo.

talven ensimmäinen lumienkeli! :D  <3


Olen vasta nyt tajunnut sen, että mun on pakko pitää huolta itsestäni, jotta pystyn paremmin huolehtimaan koiristani. Mökillä saimme tehokkaasti hommat hoidettua ja pääsin samalla myös hieman rentoutumaan. Ei tarvinnut stressata, että oksentaako Panda autoon, lähteekö Mango karkuteille vai paleltuuko Demi tai Panda ulkona kylmässä. Päästiin lähtemään juuri kun aurinko laski, täydellinen ajoitus, eikä olisi onnistunut jos koirat olisivat olleet mukana. Jos minulla on hyvä mieli ja hyvin energiaa jaksan puuhailla enemmän koirien kanssa, eli kun omistajilla on hyvä olla, on myös karvaturreilla kaikki paremmin!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti