torstai 24. marraskuuta 2016

Kuka juoksee metroon?

Kuka juoksee metroon? - No esimerkiksi minä! Usein puhutaan siitä, että metroon on turha juosta, kun seuraava tulee muutaman minuutin päästä. Tottahan se on, jos olet menossa paikasta A paikkaan B ainoastaan metrolla. Luulisin, että aika harvalla asiat kuitenkaan niin simppelisti menee.



Itselläni on usein se tilanne, että matka taittuu bussi-metro-bussi tyyliin. Jos ensimmäinen bussi on myöhässä, kannattaa todellakin juosta metroon, jotta ehtii seuraavaan bussiin. Sulkeutuvien metro-ovien väliin en kuitenkaan ikinä juokse! Opin läksyni lukiossa, kun luulin ovien avautuvan jos onnistun saamaan käteni väliin. Siinä sitten oltiin käsivarsi ovien välissä ja metro lähti liikkeelle. Onni onnettomuudessa oli se, että ovien toisella puolella sattui seisomaan kaksi vartijaa, jotka reagoivat nopeasti ja saivat yhdessä työnnettyä käteni pois välistä samalla kun itse vedin toiselta puolelta.

Länsimetron myötä metroon juoksijoita tulee varmasti olemaan enemmän, kiire kun on sitä nykypäivää. Ehkä meidän kuitenkin pitäisi muistuttaa itseämme siitä, että seuraava metro tosiaan tulee muutaman minuutin päästä ja ehkä sillä seuraavalla bussillakin kerkeää, on ihan ok olla joskus myöhässä.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti