perjantai 16. helmikuuta 2018

Epäcool

Katsoin aikoja sitten Maria Veitola yökylässä jakson, jossa Maria oli Saara Aallon luona yökylässä (joku aikaisempi kausi). Yksi keskustelu herätti minussa ajatuksia. Saara Aalto puhui siitä miten hän on tuntenut itsensä "epäcooliksi" ja miten se ei todellakaan ole totta vaan perustui pelkoon.

Varmaan jokainen on joskus elämänsä aikana ollut epävarma itsestään, tuntenut pelkoa siitä, ettei kuulu joukkoon. Se on ihan luonnollista, jos mietitään luonnon armoilla elävää ihmisheimoa, silloin oli pakko sopia joukkoon, muuten jäi yksin ja silloin ei selvinnyt. Ihmiset ovat laumaeläimiä ja aivomme on ohjelmoitu tietyllä tavalla. Vaikka evoluutio on viennyt lajiamme hurjaa vauhtia eteenpäin, kaikki meissä ei ole kehittynyt samaan tahtiin. Ei siis ole omaa syytäsi jos vertailet itseäsi muihin, vaan se on täysin luonnollista. Tiedostamalla sen voit ainakin tiettyyn pisteeseen päästä siitä eroon. Opettele hyväksymään itsesi juuri sellaisena kun olet.


Itse olen jo aloittanut matkan itseni hyväksymiseen, mutta täytyy myöntää, että olen oikeastaan aina tuntenut olevani epäcool ja tunnen samalla tavalla edelleen. Olen aina pukeutunut enemmän tai vähemmän oman mielen mukaan, mutta silti ajatellut paljon sitä mitä muut minusta ajattelevat. Yläasteella kuljin jonkin verran glam rock-tyylisissä vaatteissa ja ajattelin kaikkien tuijottavan. Sain isältäni silloin kommentin, että hän on ylpeä minusta kun pukeudun kuten haluan, enkä mieti mitä muut ajattelevat. Ulospäin ei näkynyt sitä valtavaa epävarmuutta. Edelleen olen sitä mieltä, että olen outolintu. Ulospäin se näkyy ehkä eniten juuri pukeutumisessa. Kun kuljen räikeissä treenitrikoissa, kaverini saattavat sanoa, etteivät kehtaa kulkea samanlaisissa, että heille tulisi todella epävarma olo. Vaikka olisinkin saanut heiltä kehuja trikoista, tuntuu siltä, ettei jollain tapaa ole soveliasta käyttää sellaisia. Jos olen ostanut jonkun todella räväkän vaatteen ja kukaan ei kommentoi sitä mitenkään, ajattelen muiden pitävän sitä aivan hirveänä.

Huono kuva, mutta ihana Star wars paita :D
Minulla on yhdet lemppari housut, farkkumaiset löysät housut joissa on resorit lahkeensuissa ja vyötäröllä. Isoisälläni oli joskus samantapaiset. Perheeni on aina ollut sitä mieltä, että housut ovat vaarihousut ja siitä minulle on tullut sellainen olo, että ne ovat oikein junttihousut, mökille sopivat. Vähensin housujen käyttöä, koska aloin hävetä niissä kulkemista. Housut ovat kuitenkin pysyneet lastenhoitohousuina, sillä niissä on mukava istua lattialla, eivätkä ne purista mistään. Kun menin työpäivän jälkeen suoraan koulutukseen "lastenhoito/mökkihousuissa", sainkin yhtäkkiä useammalta kurssikaverilta kehuja housuista ja kyselyitä, mistä olen ne löytänyt. Yhtäkkiä aloinkin uudestaan rakastamaan housujani, sillä en ollutkaan ainoa joka tykkää niistä. Valitettavasti housut hajosivat juuri, sillä olen käyttänyt niitä niin paljon, että kuluivat ihan puhki.

On kuitenkin jännä huomata miten muiden mielipiteet tiedostamattani muuttivat omaa käsitystäni housuistani. Tavallaan, ei edes haittaa, että housut hajosivat, koska sain jotain paljon parempaa. Ymmärsin, että vaikka kaikki eivät tykkäisi vaatteistani, niin löytyy aina niitä jotka näkevät ne samalla tavalla kuin minä. Minussa ei siis ole mitään vikaa ja on tärkeä muistaa, ettei muiden mielipiteillä ole väliä vaan sillä mitä sinä itse ajattelet, tunnet ja haluat.

-Mallu

2 kommenttia:

 1. Todella hyvä postaus, hienosti kirjoitit :) Itsestäkin tuntuu välillä epävarmalta, erityisesti jos on päällä joku todella erikoinen vaate. Mutta oon kans miettinyt sitä, että esimerkiksi instagramissa just sellaiset persoonallisesti pukeutuvat saa paljon seuraajia, ihan sama miten erikoinen tyyli heillä on. Tää vahvistaa mun mielestä tota mitä sanoitkin, että aina löytyy ihmisiä jotka tykkää niistä omistakin vaatevalinnoista :D Ylipäätään tärkeintä on että itse viihtyy omissa vaatteissaan.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Juurikin näin, pitäisi muistaa pysähtyä ja miettiä mistä itse tykkää, helposti sitä vain menee massan mukana.

   Poista