lauantai 3. helmikuuta 2018

Ei Roomaakaan rakennettu viikossa

Olen useimmiten todella malttamaton. Pysyn kyllä pöksyissäni jos tiedän milloin asiat tapahtuvat, mutta epätietoisuus saa minut turhautumaan. Sain elämäntapamuutos-projektini todella hyvin alkuun syksyllä vaikka kävin läpi todella rankkoja asioita. Tuli kuitenkin kaamos, joka vei väsymystä taas väärään suuntaan. Koko ajan olen porskuttanut eteenpäin, enkä ole luovuttanut, mutta milloin saan sen hyvän olon jonka tiedän kokemuksesta olevan mahdollinen?


Missä kaipaamani energia ja into? Missä paremmat unet? Milloin jaksan lähteä treenaamaan illalla töiden jälkeen? Milloin kämppä on siisti ja milloin loppuu stressi tekemättömistä asioista jotka on unohtunut väsymyksen takia? Tiedän, muutos vie aikaa, haluaisin vain tietää kuinka paljon aikaa.

Kun asiaa oikeasti mietin, niin kyllähän projekti etenee koko ajan. Jaksan koko ajan paremmin ja olen paljon iloisempi. Välillä vaan tulee turhautumista kun haluaisi jo olla tavoitteessa. Turhautuminen nosti taas päätään kun olin suunnitellut tekeväni kaikenlaista hoitolapsen päiväuniaikana. Monet päikkärit menivät viime viikkoina muihin työtehtäviin, mutta kun sain vihdoin pitää taukoa, olinkin niin väsynyt etten jaksanut keskittyä mihinkään ja taukoni meni salkkareitten katsomiseen katsomosta ja siskon kanssa puhelimessa hölöttämiseen. Heti iski pelko persuksiin, tätäkö se nyt on? En jaksa taaskaan mitään.Tärkeä asia tässä muutosprojektissa on kuitenkin olla itselleen armollinen ja myös levätä silloin kun kroppa kaipaa sitä. Ei minun tarvitse joka päivä käyttää päikkäriaikaa tehokkaasti tehden kaikennäköistä, voin myös pitää sen omana löhöämisaikana. Ehkä minulla siinä tapauksessa olisikin enemmän energiaa sitten illalla kotona ja jos ei, niin ei se haittaa. Eteenpäin mennään askel kerrallaan ja välillä voi olla, että askel otetaankin taaksepäin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että matka jatkuisi taaksepäin, suunta on edelleen sama horjumisesta huolimatta. Nyt mennään kohti tavoitetta hitaasti, mutta varmasti.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti