sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Ensi viikon ruokasuunnitelma

Me tehtiin jo viime viikolle ruokasuunnitelma, mutta valitettavasti siitä ei tullut yhtään mitään. Suunnitelmana on ollut, että viikonloppuna suunnitellaan seuraavan viikon ruokailut, käydään kaupassa ja tehdään sunnuntaina jo jotain ruokaa valmiiksi. Viime viikolla ostettiin sunnuntaina tarvikkeet ja mies sanoi tekevänsä ruuan maanantaina, mutta perjantain tentti taisi stressata sen verran, että ruuanlaitto siirtyi koko ajan seuraavalle päivälle ja tänään sunnuntaina minä sitten tein ruuan.Mutta nyt ensi viikon ruokasuunnitelman pariin! Tein jo valmiiksi tonnikalavuokaa, jota syötiin jo tänään ja siitä riittää lisäksi vielä muutamalle päivälle. Minähän saan lounasta töissä ja mies syö useimmiten koulussa, joten tarvitsemme vain yhden lämpimän ruuan kotona per päivä. Nyt jääkaapista löytyy myös ainekset jonkinnäköiseen palvikinkku-peruna- kerma väsäykseen, jonka pitäisi riittää myös useammalle päivälle. Teemme melkein aina ison satsin ruokaa kerralla, koska se helpottaa elämäämme todella paljon. Muuta ruokaa ei arkipäiville tarvita, mutta jos ruokaa yllättäen meneekin enemmän, löytyy pakastimesta pinaattia ja jääkaapista kananmunia pinaattimunakasta varten.Emme ole saaneet aikaiseksi lähteä suurostoksille ja tänään kävin yksin lähikaupassa, enkä jaksanut raahata sieltä kauhean montaa kassillista kotiin. Tavoitteemme on, ettei tarvitsisi työ-/kouluviikon aikana juosta kaupassa sillä tekemistä riittää muutenkin. Teen usein smoothieta piimään ja pullotan sitä, jotta siitä riittää välipalaa muutamalle päivälle. Lisään piimän joukkoon vaihtelevasti pakastimesta marjoja ja hedelmiä sekä erilaisia kuivatuotteita. Pullotettu smoothie ei tietenkään ole yhtä hyvää kun tuore, mutta kyllä sekin kelpaa. Varsinkin kun tiedän etten jaksa päivittäin tiskata blenderiä. Tänään kyhään siis iltapalaksi smoothieta ja pullotan loput. Lasiset kaupan valmissmoothie pullot ovat todella käteviä, niitä olen säästänyt kun joskus on tullut ostettua välipalaksi. Tällä hetkellä uunissa on myös uuniriisipuuro valmistumassa ja siitäkin riittää iltapalan lisäksi ainakin huomiselle vielä, riisipuuro on mielestäni hyvää vielä myöhemmin mikrossa lämmitettynäkin.

Piirakkapohjiakin löytyy pakastimesta jos täytyy pikaisesti väsätä jotain.
Aamupalaa ja välipaloja pitäisi olla riittävästi. Uunipuuron ja smoothien liskäksi ruisleipää ja leivänpäällistä on ja niitä riittää koko viikoksi. Jos tuore leipä loppuu, niin pakastetut ruisleipäviipaleet pelastavat, suoraan leivänpaahtimeen vain. Rahkaa löyty muutama purkki, banaaneja ja päärynöitä jonkun verran, porkkanaa löytyy ja pilttejä reilu kymmenen purkkia. Hedelmä ja marja piltit ovat todella hyviä, mutta pieniä välipaloja. Toimivat myös hyvin jälkiruokana kun makeanhimo iskee. Puuroakin voi aina tehdä, vaikka minulla onkin ollut pitkä puurotauko ihan peruspuuroista. Kaura-/ tai ruishiutalepuuroa tuli joskus syötyä joka ikinen aamu ja välillä välipalaksikin, joten jossain vaiheessa meni maku.

Kahvi on tärkein osa aamupalaani :D
Siinä taitaapi olla meidän ensiviikon ruokasuunnitelmat. Voi olla, että nyt täytyy käydä kaupassa arkena, koska miehellä on jopa kolme päivää vapaata koulusta ensiviikolla, mutta ehkä voin delegoida shoppailut hänelle jos hän syö kaapit tyhjiksi. Hektisen arjen keskella on ihanaa, että ruokaa löytyy kaapista, koska ihan rehellisesti sanoen saatan jättää kokonaan syömättä jos kiireen tunne puskee päälle ja kotoota ei löydykään kunnon syötävää. Vielä ihanampaa olisi jos ensi viikonloppuna vihdoin kerettäisiin suurostoksille ja saataisiin kaappeja kunnolla täytettyä.

Toivottavasti teilläkin syödään hyvin ensi viikolla!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti