lauantai 31. joulukuuta 2016

Koiranomistajan Uuden Vuoden ongelmat

Koiranomistajan Uuden Vuoden vietto saattaa olla melko synkkää, mikäli omistaa paukkuherkän koiran. Onneksi en ole "yksinhuoltaja", koska meidän Demi pelkää niin, että joudutaan olemaan kotona. Mitään bileitä ei voida järjestää, koska koira on jo muutenkin niin stressaantunut. Tänä vuonna on luvassa rauhallista illanviettoa muutaman poikaystäväni kaverin kanssa. Viime vuonna oltiin kahdestaan kotona, mikä tuntui osittain hieman masentavalta, mutta silloin oltiin molemmat niin väsyneitä pennun takia, että oltiin ihan tyytyväisiä. Yksi tuttuni lähtee tänä vuonna jopa yksin koiransa mökille. Minullekin jotkut ovat ehdottaneet mökille lähtöä, mutta meidän mökki on kylmillään ja ilman lunta siellä on tähän aikaan vuodesta kammottavan pimeää. Mökin saa kyllä lämmitettyä jotenkuten, mutta kerroksia täytyy olla päällä. Ehkä vielä joku vuosi!



Kävimme Demin kanssa osteopatiassa muutama viikko sitten ja saimme sieltä vinkkejä Demin rauhoittamiseen. Meidän pikkuinen rauhoittuu selkeästi siitä kun pitää käsiä hänen sivuillaan, kylkiluiden kohdalla. Olemme myös ostaneet koiraa rauhoittavia Serene Um tabletteja, mitään rauhoittavaa ainetta niissä ei ole, joten katsotaan miten hyvin ne toimivat. Tableteissa olevat vitamiinit, hivenaineet sekä aminohapot lisäävät serotoniinin tuotantoa, joka vähentää ahdistusta. Eilen kokeilimme myös osteopaatin ehdottamaa "paitaa" Demille. Thundershirt oli muistaakseni ihan oikean paidan nimi, mutta osteopaatti neuvoi miten tekisimme samanlailla toimivan systeemin itse. Siihen ei tarvitse kun jonkinlaista huivia tai leveää nauhaa. Meiltä löytyi yksi tukisidos, jonka käärin Demin ympärille ohjeen mukaan, ei kireälle, muttei liian löysällekään.

"paita" (pahoittelut surkeasta kuvalaadusta)

En tiedä toimiko "paita" juuri niin kuin sen pitää, eli rauhoittavasti vai menikö koirani paniikkiin eikä sen takia halunnut kauheasti liikkua mihinkään. Veikkasin aluksi paniikkia, mutta mitään merkkejä stressistä tai ahdistuksesta ei ollut. Yhdessä vaiheessa vaikutti jopa siltä, että koira on nukahtamaisillaan. Tyyppi ei myöskään rähissyt ohi juoksevalle staffillemme, eikä säpsähtänyt jokaisen liikkeitä kuten normaalisti. Pitäisikö tuota siis käyttää useammin? Ihan ihme juttu, en tiedä mitä ajatella. Tuo "paita" päällä koira muuttui todella rauhalliseksi otukseksi. Osteopaatti vinkkasi myös, että pianomusiikki rauhoittaa eläimiä. Tänään on siis monet uudet keinot käytössä: tabletit (ollut jo muutaman päivän), "paita"  ja pianomusiikki. Jos nämäkään ei auta, koitamme eristää Demin pesän (pieni kevythäkki) vaikka peitoilla ja tyynyillä ja katsotaan jos raukka viihtyisi siellä.

Hyvää Uutta Vuotta!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti