torstai 4. elokuuta 2016

Pensar Syd

Kerroin jo aikaisemmin Vindö-tapaamisesta Pensar Sydissä, mutta halusin vielä erikseen kertoa paikasta. Ensinnäkin paikan emäntä Eva oli aivan täydellinen asiakaspalvelija! Vastaanotto oli iloinen ja pirteä, saimme hyvän lyhyen infon paikasta ja käskyn tulla repimään hihasta jos kaipaamme jotain. Isäni taisikin minulle tokaista, että tuollainen emäntä pitäisi olla joka paikassa, erinomaista asiakaspalvelua!Pensar on aikoinaan ollut käytössä lottien koulutuspaikkana sekä saariston suojeluskunnan harjoitusalueena. Saaren historiaa näkyi paikassa selkeästi, vanhoja rakennuksia, pientä museota, muistomerkkejä, luontopolun varrella vanhoja raunioita ja saimme jopa juoda kahvia Lotta Svärd-kupeista! Suomen historia ja etenkin kaikki sotaan liittyvä kiinnostaa minua kovasti ja haluaisinkin palata Pensar Syd:iin vielä joskus tutustumaan saaren historiaan paremmin.Mainitsinkin jo Pensar Syd:issä olevan luontopolun. Kerkesimme viimeisenä päivänä reippaasti kävellen kiertää luontopolun. Polun varrelta löytyi jonkinlainen vanha bunkkeri, josta olisin halunnut tietää enemmän. Polku jatkui ylös kalliolle, jonka laella vissiin on ollut jonkinlainen näköalatorni. Jo ilman tornia näköalat olivat mahtavat! Kauan en kerennyt niitä ihastelemaan kun piti jo jatkaa matkaa. Alaspäin tullessamme kävelimme muutaman hiidenkirnun ohi.Pensarissa oli todella hyvää ruokaa, niin kun taisin jo mainitakin, söin enimmäkseen kalaa, nam! Näköalat ravintolassa olivat ihanat! Ai, että se meri vaan on niin kaunis! Aamupala oli aika perus, mutta en oikeastaan edes kaivannut muuta. Vedessä oli aina jotain ihanaa makua, yleensä muutama mustikka laitettu koristeeksi kellumaan. En olisi itse keksinyt laittaa mustikoita veteen, toi kivaa sivumakua!

Pensar Sydissä on kaksi saunaa, yksi isompi ja yksi pienempi. Meille oli varattu saunavuoro isommasta saunasta kun isolla porukalla oltiin. Uimassa en käynyt kun sain ihan tarpeeksi viilennystä seistessäni terassilla kaatosateen jälkeen. Kävin Pensar Syd:in nettisivuja kurkkimassa ja huomasin, että heillä on mökkejä ja muuta asumismuotoa vuokrattavana, mikä jäi mieleen jos jostain syystä ei mahtuisikaan isän veneeseen nukkumaan.
Seuraavalla kerralla kun käyn Pensar Syd:issä aion hyödyntää heidän ihanaa nurmikenttäänsä sekä tutustua rauhassa paremmin luontopolkuun ja historiaan. Aion myös vuokrata pyörän ja tutustua koko saareen vähän paremmin, ymmärtääkseni saaren toisella puolella on ihan ympärivuotista asutustakin.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti