perjantai 5. elokuuta 2016

(melkein) Vapaapäivä kahdestaan

Viime perjantaina päästiin viettämään ihanaa vapaapäivää yhdessä rakkaani kanssa. Minulle se oli vapaapäivä, mutta tuon mieheni mielestä sitä ei lasketa, koska minulla oli viidentoista minuutin pituinen kehityskeskustelu töissä iltapäivällä. Nooh, ehdimme kuitenkin tehdä vaikka mitä kivaa, vaikka nukuimmekin pidempään. :)


Rauhallisen aamun jälkeen lähdimme korkeasaareen! Olen viimeksi käynyt koreasaaressa joskus lapsena. Aikuisiällä minua on alkanut jotenkin inhottamaan ajatus siitä, että eläimiä suljetaan häkkeihein vain koska ihmiset haluavat mennä katsomaan niitä. Olen lukiosta asti suunnitellut meneväni kissojen yöhön, mutta se on aina jäänyt jostain syystä. Viime perjantain visiitti korkeasaareen oli oikein mukava. Satuimme vierailemaan eläintarhassa juuri kun siellä vietettiin tiikerin päivää.



Tiesin kyllä jo aikaisemmin, että korkeasaari on mukana kaikenlaisissa suojeluprojekteissa, mutta tämä tuli paljon paremmin esille eläintarhassa käydessämme. Ensin ihmettelin hieman sitä, että eläimiä oli paljon vähemmän, kuin silloin kun lapsena kävin korkeasaaressa. Sitten tajusinkin, että eläimiä ei niin vain suljeta häkkeihin nykypäivänä. Eläintarhoissa on koko ajan enemmän sellaisia eläimiä jotka tarvitsevat apua, eikä niitä vain kerätä sinne näytille. Korkeasaaren kissaeläinten suojelu onkin ollut paljon esillä ja jos vain pääsen, aion osallistua tänä vuonna kissojen yöhön ja tukea heidän suojeluohjelmaansa.



Kotimatkalla kävinkin siellä kehityskeskustelussa ja sen jälkeen kävimme ulkoiluttamassa koirat ja hieman hengähtämässä kotona. Tämän jälkeen lähdimme syömään Merimakasiiniin. Minulla on kolmatta vuotta käytössä cityshoppari ja se onkin maksanut itsensä takaisin joka vuosi. Nyt kun vietettiin meidän kaksi vuotispäivää (vähän myöhässä molempien reissailujen takia), halusimme syödä vähän "paremmin". Cityshopparilla sai Merimakasiinissa heidän 30v. menun kaksi yhden hinnalla, sekä kaksi prosecco lasia kaksi yhden hinnalla. Jos keittiömestarin terveiset lasketaan mukaan, söimme viiden ruokalajin illallisen ja hyvää oli!



Syömisten jälkeen lähdettiin kävelemään keskustaan. Enpä tiedä milloin olisin viimeksi kävellyt keskustassa ilman mitään suunnitelmaa. Pohdimme hetken, että menisimmekö katsomaan jotain elokuvaa, mutta päätimme lopulta lähteä kotiin koirien luo. Oli todella ihanaa vaihteeksi viettää vapaapäivää ilman mitään stressiä tai mitään "pakko saada tehtyä"-hommia. Lisää tällaista kiitos! :)

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti