sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Urahaaveita ja unelmia

Urahaaveista olenkin aikaisemmin kirjoitellut enemmän ja moni lukija onkin eksynyt blogiini juuri lääkisaiheiden kautta. Viimeisen vuoden aikana haaveet työelämän suhteen ovat kuitenkin kirkastuneet. Edelleen aion joku päivä päästä lääkikseen, mutta suunnitelmia on myös ennen sitä, opiskelujen ajaksi ja ehkä vähän suuntaa siihen, mitä lääkärinä haluan tehdä. Valmistun siis LCF Life Coachiksi parin viikon päästä, ellei mitään ylläreitä tule. Valmentamista olen ajatellut tehdä lääkikseen hakemisen ohella ja myös opintojen aikana. Haaveilen ihanasta omasta toimitilasta, mutta en tiedä onko se mahdollista tai toisinsanoen kannattavaa jos tulen tekemään hommia pääasiassa sivutoimisesti. Life coach opinnoista tulee olemaan suuri hyöty lääkärin ammatissa ja opintojen aikana oivalsin jotain mitä haluan lääkärinä tehdä.



Olen vuosia ajatellut, että olisi niin siistiä päästä joskus luennoimmaan esimerkiksi lääkäripäiville. Miksi sen siistin jutun pitäisi jäädä yhteen tai muutamaan kertaan? Haluan opettaa ja valmentaa myös lääkärinä. Ehkä voisin valmennuksen kautta opettaa lääkäreille enemmän ihmisten kohtaamista ja valmennustaitoja? Ja muille ihmisille (miksei myös lääkäreille) kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeydestä. En ole vielä varma mihin haluan erikoistua, mutta sieltä varmasti tarttuu paljon tietotaitoa mukaan siihen mitä tulen joskus opettamaan. Ja ei, en halua pelkästään opettaa, haluan myös tehdä ihan lääkärinä töitä.

Urahaaveisiin voisi liittyä myös unelmani kirjoittaa. Olen pienestä asti halunnut kirjoittaa kirjan. En silloin  vielä tiennyt minkälaisen kirjan haluaisin kirjoittaa, mutta se on tässä vuosien varrella selkiytynyt. Masennuksen uusiuduttua ajattelin, että haluaisin kirjoittaa jonkinlaisen omaelämänkerran, kertomuksen omasta masennuksesta ja sen taustoista vertaistueksi muille. Luonnostelinkin kirjan runkoa ja eri osa-alueita ja tulin siihen tulokseen, että siitä tulee valtava opus, tai siltä se tuntui. En tiennyt mistä aloittaa, tai aloitin minä montakin kertaa, mutta tuntui, että siinä oli liikaa kaikkea, eikä aika ollut kypsä. Life Coach koulutuksen myötä minulle kirkastui kirjan aihe ja teema. Itse asiassa kirjoja ehkä tuleekin useampi! Masennuskertomukseni saa odottaa vuoroaan, tärkeämpi sanoma on vuorossa ensin. Kirjan kirjoittamisesta en tiedä kauheasti mitään, mutta ei se haittaa, ehkä äitiyslomalla on hyvä aloittaa?



Uraan liittyen haluan myös blogini jossain vaiheessa tuottavaksi. En ole siihen nyt panostanut, vaan kyseessä on ollut harrastus. Koska kuitenkin tykkään kirjoittaa ja tulen pitämään blogia, niin kyllähän se elämää helpottaisi jos tästä tienaisikin jotain, edes ihan vähän. Blogi, toiminimi, kirja ja lääkikseen pääseminen ovat niitä työhön liittyviä asioita joita alan lähivuosina tosissaan työstämään. Kyllä, paljon on isoja suunnitelmia (taas kerran), mutta miksi ei? En odota saavuttavani kaikkea heti, mutta jos jätän jonkin asian kokonaan sivuun, niin tuleeko se ikinä toteutumaan? Kaikkea en aiokaan työstää täysillä samaan aikaan, mutta pieniä askelia on otettava kohti tavoitettaan koko ajan. Tällä hetkellä se on ehkä enemmän suunnittelua ja aivojen virittämistä onnistumisen toivoon, epäonnistumisen pelon sijaan, mutta se riittää nyt tähän hetkeen.

Minkälaisia työhön liittyviä haaveita sinulla on?

-Mallu






1 kommentti:

  1. Ihania unelmia, ja uskon, että ne varmastikin toteutuvat! Tyttärenikin haaveilee oman toimitilan vuokrauksesta. Hän on jo jonkun aikaa pyörittänyt yritystään nettikaupan muodossa, mutta toivoisi nyt ihan kivijalkaliikettä Espooseen. Itse alan olla jo eläkeiässä, ja juurikin tuo kirjan kirjoittaminen olisi eläkepäivien haaveena.

    VastaaPoista