tiistai 25. syyskuuta 2018

Rv35+5 ja tukalat oltavat

Viimeisen parin viikon aikana supistukset ja kivut ovat lisääntyneet. Vauva on jo hienosti asettautunut pää alaspäin ja laskeutunut alaspäin. Välillä tuntuukin siltä, että tyyppi on jo puskemassa itseänsä ulos. Olo on ollut niin tukala, ettei ole tehnyt mieli kirjoitellakaan, en haluaisi valittaa. Toisaalta, ei kai se ole valittamista jos vain kertoo totuuden, aina ei ole kaikki hyvin.

Perjantaina oli neuvolalääkäri ja selvisi, että supistukset ovat jo pehmentäneet paikkoja ja kohdunkaulaa on pari senttiä jäljellä. Lääkärin mukaan se ei kuitenkaan tarkoita, että vauva vielä syntyy vaan voi hyvin mennä laskettuun päiväänkin tai yli. Lääkäri kuitenkin suositteli ottamaan vielä pari viikkoa rauhallisemmin ja olla provosoimatta supistuksia.



Tuntuu siltä, että pitäisi olla vuodelevossa jos käsky on olla provosoimatta supistuksia. Kumartuminen aiheuttaa supistuksia ja lähes kaikki kevyetkin kotityöt. Ei tarvitse mennä kuin tien yli lähikauppaan, niin supistaa. En oikeastaan tiedä ovatko edes kaikki tuntemukset supistuksia, mutta tosiaan kaikenlaiset kivutkin ovat lisääntyneet. Kivuttomia supistuksia on ollut jo ennen raskauden puoltaväliä. Nyt kivuttomat kiristävät tunteet ovat lisääntynyt myös sen takia, että vauvalla on vähemmän tilaa ja tietyt asennot aiheuttavat saman tunteen kuin kivuttomat supistukset.



Menkkamaisia kipuja on myös ollut aina välillä, raskauden alusta asti. Nyt kipuja on selkeästi enemmän ja olenkin lukenut, että ne saattavat olla jonkinlaisia supsituksia. Lauantaina niitä tuli noin 15 minuutin välein aamupäivällä ja päätinkin pysyä sängyssä niin pitkään kuin mahdollista. Lepo auttoikin ja vaikka kipuilua onkin sen jälkeen ollut muutamia kertoja päivässä, niin säännöllisin välein tulevat kivut ovat pysyneet poissa. Kivut ovat välillä olleet yllättävän kovia, juuri niin kuin kovat menkkakivut, joita oli enemmän teini-iässä.

Olen nyt alkuviikon ottanut ihan rauhallisesti sohvalla löhöillen. Aika paljon turhauttaa se kun tuntuu ettei pysty liikkumaan, mutta tärkeintä on, että pieni pysyisi vielä hetken kohdussa kasvamassa. <3

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti