sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Pesänrakennusvietti

Pesänrakennusvietistä puhutaan paljon raskauteen liittyen. Useimmiten se liitetään kodin järjestelyyn vauvaa varten ja tarvikkeiden hankkimiseen. Vauvan huone saatetaan laittaa jo todella hyvissä ajoin järjestykseen ja vaatteita sun muuta hamstrataan kotiin. Olisin itsekin todella hyvä shoppailemaan kaikennäköistä jos vain olisi rahaa.

Pesänrakennusviettiin liittyy kuitenkin useimmiten paljon muutakin. Minulla se ei ole suoraan liittynyt vauvan huoneen laittamiseen, vaikka sekin on tietenkin ollut mielessä. Usein kotia aletaan järjestelemään laajemminkin kuin vauvan tarvikkeille tilaa tekemällä. Monelle iskee siivousvimma ja kaikki kaapit käydään läpi ja laitetaan uuteen järjestykseen.



Itse koen, että oma "elämän järjestely" liittyy myös vahvasti tähän pesänrakennusviettiin. Kyllä, olen myös intoutunut siivoamaan ja järjestelemään kaappeja sekä laatikoita, vaikka siivoilun piti odottaa siihen, että opinnot on paketissa. Olen sen lisäksi kuitenkin alkanut hoitaa kaikennäköisiä asioita jotka ovat roikkuneet vuosia tekemättömänä. Esimerkiksi hoidin mökillemme remonttiarvioin ja sen lisäksi olen hoitanut useamman pienemmän asian, kuten hommannut vihdoin oman plussakortin (9 vuotta sitten muutin kotoa ja edelleen käytössä oli äidin rinnakkaikortti :D). Hoidettavia asioita on pää täynnä ja mietinkin miten muka ehdin hoitaa kaiken ennen vauvan syntymää. Onneksi ihana siskoni totesi jo pohtiessani tätä ääneen hänelle, että hän kerkeää auttamaan sitten kun äitiyslomani alkaa. <3

Kapuloita rattaisiin pistää rahatilanne. Nyt mennään niin tiukilla, ettei ylimääräisiin ostoksiin ole varaa. Silti mieleen tulee koko ajan kaikkea mitä "tarvitsisi" ja myös sellaista mitä oikeasti tarvitaan. Esimerkiksi asunnon järjestelyyn liittyen ei saada paria taulua seinälle ennen kuin ostetaan lisää kipsilevyankkureita. Toisaalta on ehkä ihan hyvä, että rahat ovat tiukilla, sillä muuten tulisi varmasti ostettua liikaa vaatteita vauvalle ja varmasti muutakin ylimääräistä. Miehellekin on iskenyt jonkinlainen pesänrakennusvietti ja hän haluaisi sisustaa uudelleen, kuten myös minä. Tosin hän haluaisi vaihtaa osan huonekaluista ja minä taas rakastan esim. jättisohvaamme (joka kyllä on liian iso tähän asuntoon), joten ehkä olen sen suhteen ihan tyytyväinen siihen ettei ylimääräistä rahaa ole. :D

Kohta alkaa olla opinnot paketissa ja laittamaan tämän kotipesän järjestykseen, jess!

-Mallu

2 kommenttia:

  1. Tähän tekstiin on kyllä helppo samaistua! Piti tehdä pintaremontit ja kaikki mahdolliset heti vauva uutisen jälkeen. Kaikki mahdollinen järjestykseen niin kotona, kuin muussakin elämässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mulla se tuli vähän hiipien, mutta kuitenkin! :D

      Poista