torstai 18. kesäkuuta 2020

Viimeisillään raskaana juhannuksen viettoon

Vähän jännittää lähteä juhannuksen viettoon kun tänään on rv38+5. Lähtö on siis huomenna aamulla, tänään laitetaan kaikki valmiiksi. Meillähän mökki ei ole kaukana, ajomatkaa on noin 30 minuuttia, vähän päälle. Sairaalaan menee kotoota ehkä 20minuuttia, sama matka on varmaan mökiltäkin. Eli matkan suhteen ei jännitä.

Ajatuksena tuntuu jotenkin vähän epämiellyttävältä, että äitini miesystävä myös olisi paikalla avautumisvaiheen alussa. Toisaalta synnytyksen käynnistyminen mökillä ollessa olisi ehkä paras vaihtoehto, sillä voisimme rauhassa jättää taaperon äitini hoiviin ja koirat myös. Kotona pitäisi soittaa äiti paikalle ja miettiä koiranhoidotkin, sillä olen luvannut äidilleni, ettei hänen tarvitse ulkoiluttaa kolmea koiraa taaperon kanssa kun kuitenkin asumme kerrostalossa asvaltin keskellä.


Muun tavaran ja ruuan lisäksi täytyykin nyt muistaa pakata mukaan varmuuden vuoksi sairaalakassi, sekä meidän sängyssä oleva kosteussuoja jos lapsivedet tulisivatkin sänkyyn. Muuten juhannusvalmistelut menevätkin ihan normaalisti. Tuntuu vaan normaalia rankemmalta kun kaikki pakkaaminen ja siivoaminen on hitaampaa ja vaivalloisempaa raskauden takia ja sitten pitää vielä miettiä onko kaikki mukana jos tulee lähtö sairaalaan.

Miehelle sanoinkin jo, että alkaakohan synnytys juuri kun ollaan saatu kaikki valmiiksi juhannuksen viettoa varten. Saa nähdä miten käy, mutta nyt on ainakin kaupassa käyty ja suurin osa pakattu sekä siivottu valmiiksi. Viimeiset hommat enää ja sitten voi vähän rentoutua. Aamulla täytyy muistaa pakata viimeiset jutut mukaan ja syödään myös pikainen aamupala ennen lähtöä.

Ihanaa juhannusta!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti