perjantai 17. huhtikuuta 2020

Eikö ole mitään tekemistä?

Olen todella harvoin tylsistynyt. Usein miten en ole pystynyt käsittämään, miten ihmisillä voi olla tylsää, eikä mitään tekemistä. Nyt koronan aikaan minulla oli lyhyt jakso jolloin oli tylsää ja aloin ymmärtää paremmin toisten tylsistymistä. Useinmiten minulla on kuitenkin pitkä lista kaikenlaista tekemistä eikä aika riitä kaikkeen, näin oli oikeastaan silloinkin, mutta ei vaan huvittanut tehdä juuri mitään ja ne muutamat asiat jotka olisivat olleet kivoja, eivät olleet mahdollisia. Uskon siis, että monilla on sama tilanne kun on tylsää, tekemistä olisi, mutta ei keksi mitään kiinnostavaa. Mutta tässä siis ideoita jos on tekemisen puutetta.

Siivous on meillä jatkuva keskeneräinen projekti, jos perusjutut on siivottu, niin aina löytyy kasoja tai joku kaappi mihin on tungettu jotain. Paperikasat ovat itselleni suurin ongelma. Ikkunoiden ja uunin pesu on sellaisia joita harvoin muistan. Entä sitten ruokapuoli? Jos minulla olisi ylimääräistä aikaa, niin tekisin usein ruokasuunnitelman vaikka seuraavalle parille viikolle valmiiksi. Lisäksi arkea helpottaa jos sen kaveriksi tekee kauppalistat jokaista ruokaa varten. Haaveilen myös siitä, että minulla olisi pakastimessa ruokia valmiina niitä päiviä varten kun ei vaan ole ehtinyt tai jaksanut laittaa ruokaa. Ja hei, jos aikaa oikeasti on paljon, niin kaupassakin ehtii käydä ostamassa tarvikkeita valmiiksi!


Okei, ei ehkä maailman innostavin idea siivoilla ja kokkailla, ei ainakaan aina. Mitä muuta voisi tehdä "tyhjällä" ajalla? Itselläni on aina miljoona keskeneräistä asiaa tai asioita joita haluaisin tehdä, mutta ei vaan tule tehtyä. Kirjoja on useampi kesken, albumiprojekteja on kesken ja osa aloittamatta, askartelukaappi on täynnä tavaraa jota aion käyttää johonkin joskus, haluaisin maalata, askarella ja ommella. Monella on jokin käsityöharrastus tai ehkä joku asia minkä haluaisi joskus oppia. Entä treeni, sitäkin voi tehdä kotona tai vaikka kehonhuoltoa jos ei itse keksi mitään niin some ja youtube on täynnä treenivideoita. Ulkoilu ja uusien paikkojen tutkiminen olisi ihanaa! Itse nautin myös tästä blogin kirjoittamisesta ja haaveilen kirjan kirjoittamisesta. Haluaisin myös opiskella, netin kautta löytyy kaikenlaista, jos ei ole mahdollisuutta hankkia kirjoja. Joitain kirjoja löytyy myös e-kirjoina.

Yksi asia josta myös itse nautin on suunnittelu. Se voi liittyä mihin vaan, itselläni ainakin on niin monia "projekteja" aina meneillään, että voisin viettää päiviä suunnitellen kaikenlaista. Jos et keksi mitään kivaa mitä haluaisit suunnitella,  niin miten olisi haaveilu? Mitä sinä haluat tulevaisuudessa, mistä sinä haaveilet? Miten pääset sinne? Mitkä ovat ensimmäiset askeleet? Mitä voit tehdä haaveesi eteen jo tänään? Muista, jokainen pienenpienikin asia on askel lähemmäksi unelmaasi.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti