tiistai 31. maaliskuuta 2020

Eristyskevään suunnitelmia

Koska eletään tässä poikkeustilassa ja ohjelmaan kuuluu paljon kotoilua toivon, että saamme aikaiseksi paljon sellaista, mikä on jäänyt roikkumaan tai vaan aina jää toteuttamatta.

Yksi asia mihin olemme jo vuosia pyrkineet on ruokasuunnittelu ja ruuan tekeminen. Olemme tehneet isoja satseja ruokaa jo vuosia, jotka riittävät noin kolme päivää, mutta usein se seuraava ruoka onkin sitten jäänyt tekemättä. Aina kun olen saanut väsättyä ruokaa pakkaseen, niin nekin on kadonnut sieltä viimeistään parin viikon kuluttua. Ennen esikoisen syntymää olisin halunnut saada tehtyä paljon ruokia pakkaseen, mutta eihän siellä ollut mitään valmiina kun aika koitti. Nyt olisi todella hyvät mahdollisuudet saada ruokapuoli pyörimään niin kuin ollaan haluttu ja vielä siihen päälle ruokia pakkaseen!



Koronan takiahan on suositeltu etteivät ihmiset teksisi turhia kauppakäyntejä, eikä kauppaan oikein haluaisikaan mennä. Eli nyt tässä kun kuun vaihteessa kun tuli taas rahaa tilille, aletaan täyttämään meidän ruokavarastoja ja suunnittelemaan ruokapuolta paremmin. Toki ruokia on suunniteltu jo nyt, mutta sen verran tiukilla ollaan menty tämä loppukuukausi, että suunnittelu on ollut enemmän pohtimista mitä saisi tehtyä kotoa löytyvistä tarvikkeista.

Ruokapuolen lisäksi toivon tietysti, että saadaan kämppä järjestykseen. Parvekkeet haluan ehdottomasti saada kuntoon! Ja kyllä, meidän kerrostalo kolmiossa on kaksi parveketta, mikä on aika ihanaa koska aurinko paistaa aamun ja aamupäivän pienemmälle parvekkeelle ja sen jälkeen toiselle isommalle parvekkeelle kunnes katoaa viereisen talon taakse jossain vaiheessa iltapäivää. Parvekkeilla tullaan varmasti viettämään paljon aikaa nyt kun eletään eristyksissä ja liikkuminen on minulle hankalaa liitoskipujen takia.



Yksi juttu mikä on ollut mielessä ja minkä aijon ehdottomasti toteuttaa on hiusten leikkuu! Mies leikkasi 10-15 senttiä tukastani viime keväänä ja nyt tekisi mieli napsaista vielä enemmän, koska hiukseni kasvavat kuitenkin todella nopeasti. Ja nyt jos harmittaa ettei saisikaan hiuksia sellaisiin kampauksiin kuin haluaisi, niin sillä ei ole kauheasti väliä kun menoja ei kuitenkaan ole.

Ehkä saisin myös paperikasani järjestykseen ja tehtyä kesken jääneitä albumeita. Haaveilen myös siitä, että saisin luettua kirjoja pitkästä aikaa. En ole saanut luettua kuin muutamia sivuja sen jälkeen kuin esikoinen syntyi. Äänikirjoja olen kuitenkin kuluttanut ahkerasti, varsinkin vauva-aikana. Koska täällä kotona jää helposti jumittamaan, päätin tehdä jonkinlaisen viikkosuunnitelman itselleni. Ei mikään kiveen hakattu "pakko, pitäisi", vaan niitä asioita mitä haluan tehdä tai saada aikaiseksi. Kun päivän ohjelmassa lukee "parveke", se ei tarkoita koko parvekkeen raivaamista, pesemistä ja järjestelyä, vaan edes jotain pienen pientä. Jos intoa on enemmän, niin mikäs siinä jos tekeekin enemmän yhdellä kertaa.

Minkälaisia uusia suunnitelmia sä olet keksinyt tälle keväälle?

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti