keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Rv 35+4

Huhhuh, nyt alkaa olo käymään tukalaksi. Perjantaina, eli viisi päivää sitten alkoi olo tuntua kaikin puolin raskaammalta. Ajattelin ensin, että se johtui torstain rehkimisestä kun puuhailin mökillä ja sitten kotona. Vieläkään olo ei kuitenkaan ole helpottanut, joten eiköhän kyse ole synnytyksen lähestymisestä tai ainakin kroppa ilmoittaa, että tarvitsee paljon enemmän lepoa nyt.

Kun ajatus synnytyksen lähestymisestä tuli mieleeni, en kuitenkaan ole voinut vain levätä, mutta olen koittanut rajoittaa touhuamistani ja olen levännyt enemmän kuin aikaisemmin. Hirvittää ajatus siitä, että vauva syntyisi kun kotona on sellainen kaaos mikä täällä nyt vallitsee.

Kuva siskon ottama

Tänään aamulla olin neuvolalääkärillä joka totesi, että paikat eivät ole lähteneet kypsymään kuten viimeksi tässä vaiheessa. Huonoja uutisia ilmeni myös, vauva on nimittäin perätilassa.. Sain lähetteen kääntöyritykseen, ajan pitäisi tulla postitse ja tulee olemaan noin kahden viikon päästä. Koko päivän on ajatukset olleet hieman sekaisin uutisen takia, vaikka itsellä on ollut jo kuukauden  verran sellainen olo, että vauva on perätilassa. Tyyppi on kuitenkin istuskellut sen verran nätisti, että on hämännyt terveydenhoitajaa ja nyt myös lääkäriä. Onnekseni sain ajan sille neuvolalääkärille, jonka huoneessa on ultra jota muilla ei ole, sillä ultratessa paljastui totuus.

Nyt sitten jännätään, että kääntyykö tyyppi ja pysyykö pää alaspäin jos kääntyy. Jos meidän masutyyppi on yhtä itsepäinen kuin muu perhe, voi olla ettei asennonvaihto kelpaa. Siinä tapauksessa täytyy valita haluanko silti synnyttää alateitse vai valitsenko sektion. Tällä hetkellä valitsisin alatiesynnytyksen vaikka se pelottaakin, sillä sektio pelottaa vielä enemmän. Sektio tuntuu varsinkin korona-rajoitusten takia todella väärältä vaihtoehdolta, kun mies ei saisi olla mukana, eikä myöhemmin apuna.

Tähän sitten tuli vielä ylimääräinen stressin aihe kaiken muun keskelle, mutta ainakin voin jatkaa kotona ja mökillä touhuamista kun ei vaikuta siltä, että masuasukki olisi vielä tulossa ulos.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti