maanantai 18. toukokuuta 2020

Rv 34+2

85,7% raskaudesta hoidettu ja 40 päivää jäljellä, kertoo mun raskausapplikaatio. Alkuun postauksen otsikkona oli rv 32+1, eli ei ole taas blogihommat menneet ihan suunnitelmien mukaan. Olo on mennyt tukalammaksi ja välillä mietityttää, että tuleeko vauva maailmaan jo aikaisemmin. Supistukset ovat lisääntyneet ja välillä tuntuu, että kroppa vaatii pelkkää lepoa vähintään päivän. Siinäpä sitten dilemma, haluaisin saada kaiken valmiiksi ennen vauvan tuloa, mutta jatkuva puuhailu voikin aiheuttaa sen, että vauva tuleekin aikaisemmin kun pitäisi.

Olen keskittynyt puuhailemaan enemmän muita asioita kuin vauvajuttuja ja nyt on tullut tunne siitä, että pitäisi hoitaa vauvan vaatteet ja tarvikkeet kuntoon valmiiksi. Eli haettiin pari päivää sitten kellarista tavarat ylös ja nyt pitäisi vielä pakata sairaalakassin pakkaus niin voi olla rennommin mielin. Ajattelin pestä pikapesulla varastossa olleet vaatteet ja järjestellä ne paikoilleen. Sen jälkeen voinkin jatkaa muita hommia ja toivoa, että saan kämpän järjestykseen ennen vauvan tuloa. Toivon myös, että saadaan mökillä hommia edistettyä hyvin ennen vauvan tuloa.

Kuukausi sitten neuvolassa terveydenhoitaja ei ollut ihan satavarma, että vauva olisi raivotarjonnassa, mikä alkoi jälkikäteen vähän stressaamaan. Turha stressi varmaan kun hän kuitenkin sanoi, että vaikuttaa siltä, että pää olisi alaspäin, mutta hän ei ole ihan varma, onneksi kuitenkin sen verran varma, että hän merkkasi tietoihin raivotarjonnan. 27.5 on neuvolalääkäri, joten silloin koitan olla miettimättä asiaa ennen sitä.


Saa nähdä mikä tilanne on kun käyn neuvolalääkärillä. Viime raskaudessa vauva oli siinä vaiheessa laskeutunut valmiiksi lähtöasemiin ja kohdunkaula oli alkanut kypsymään. Viimeksi neuvolassa vauva ei ollut vielä laskeutunut mihinkään, eikä muutosta vielä ole omien tuntemusten mukaan tapahtunut. Vaikka neuvolalääkäri silloin kehotti ottamaan pari viikkoa rauhallisesti, niin esikoinen syntyi kuitenkin kuusi päivää yli lasketun, todella pitkän avautumisvaiheen jälkeen. Jos mitään muutoksia ei nyt ole tapahtunut niin pelkään, että menee enemmän yli. Toisaalta on mukavaa, että pystyy paremmin puuhailemaan kaikkea, oli nimittäin erittäin tukalat oltavat viimeksi.

Pari päivää sitten tuli ensimmäistä kertaa olo, että haluan vauvan ulos. Olo johtui enimmäkseen siitä, että kaikki kotona puuhailu tuntui sinä päivänä niin hankalalta mahan kanssa. Minulla on kauhea tarve saada koti järjestykseen ennen vauvan tuloa, jonka takia tuntuisi ihanalta pystyä tekemään asioita normaaliin tahtiin. Eli hyvä vaan jos vauva pysyy masussa laskettuun asti, ehkä saisin silloin toteutettua haaveeni kodin järjestyksestä ja tekemättömien asioiden hoitamisesta, ehkäpä myös mökkihommat olisivat paremmalla tolalla kuin mitä uskallan edes toivoa?

Ihanaa alkanutta viikkoa!

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti