maanantai 15. helmikuuta 2021

Vauva 7kk

 On ihan uskomatonta miten nopeasti aika menee, meidän vauva täytti jo 7 kuukautta 1,5 viikkoa sitten! Tahmean kotiarjen keskellä en ole edes kerennyt tätä postausta saamaan valmiiksi ja alkuperäinen otsikko oli puolivuotias, joten vähän piti myös päivittää alkuperäistä tekstiä. Tuntuu ettei vauva ole enää pitkään vauva kun aloitettiin kiinteätkin reilu kuukausi sitten. Pikku herra on alkanut olla tyytymättömämpi, koska turhautuu kun ei ole keksinyt miten pääsisi eteenpäin. Jalat vispaavat hurjaa tahtia ilmassa, mutta ei auta. Viimeisten päivien ajan hän on jo päässyt ihan vähän eteenpäin, mutta ei ole itse huomannut kuin sen, että kurottelemalla hän saa minkä haluaa.😄


Tulee paljon vertailtua lastemme kehitystä ja luonteita. Vauva on on ollut selkeästi paljon liikkuvaisempi ja kovempi juttelemaan kuin mitä isoveljensä oli. Siltikään pikkuveli ei ole vielä keksinyt  miten pääsisi eteenpäin ja sehän vasta turhauttaa. Isoveli ei viihtynyt juurikaan itsekseen ja oli paljon  sylissä, hyvin jäntevä ja tarkkaavainen vauva. Ehkä hän sen takia oppikin istumaan todella aikaisin. Pikkuveli ei vielä istu kunnolla ja on viihtynyt paljon paremmin lattialla. Pikkuveli olisikin koko ajan menossa jonnekin, jos koittaa laittaa istumaan niin aina edessä on jotain mielenkiintoista mitä havitella, ellei muuta niin omat varpaat. Istumista vaikeuttaa varmasti myös pitkä selkä. Syöttötuolissa taas on kivempi heilua edes takaisin kuin harjoitella istumista. Toki istuminen on kehittynyt nyt valtavasti parin viikon aikana kun on istunut enemmän syöttötuolissa.

Hampaita ilmestyi aika nopeasti kaksi kappaletta kun aloitettiin kiinteät. Niillähän onkin sitten kiva purra aina välillä imetyksen päätteeksi ja samalla vetää päätä sivulle, au.. Päikkäreitä meillä nukutaan kahdet tai kolmet päivässä. Jos jotkut unet ovat pitkät (meidän mittarilla kaksi tuntia) niin yhdet päikkärit putoavat pois. Aika normaali on 3x45min, tosin viime aikoina ollaan useammin menty kaksilla päikkäreillä ja saatu vauva aiemmin yöunille. Yöt vaihtelevat todella paljon, välillä tuntuu, että heräillään koko ajan ja joskus saisi nukkua jopa neljä tuntia putkeen. Saisi, sillä tämä äitihän herää vaikka vauva ei heräisi.. Koska vauva on heräillyt aika tiheästi on oma uni pirstaloitunut. En saa nukuttua vaikka vauva kerrankin nukkuisi. Onneksi tiedän, että tämä on vain vaihe, jossain vaiheessa me molemmat nukutaan hyvin.

Ainoa selkeä sana on mamma jota on hoettu jo yli kuukauden, mutta vasta viime aikoina on tullut se tunne, että se todellakin tarkoittaa äitiä. Pappaa harjoitellaan kovasti ja muutamia kertoja on kuulunut nam tai nam nam. Isoveljen perässä on myös alettu matkimaan "nejnejnejnej", sitä on kuulunut välillä kun vauva on ollut tyytymätön, eli ehkä se on liitetty sanaan ei. Ihanasti kun pikkuveli on alkanut harjoittelemaan sanoja, on esikoinenkin alkanut puhumaan paljon enemmän ja yrittää välillä opettaa sanoja pikkuveljelle.

Saatiin äidiltäni käytetty kävelykärry jonka avulla vauva nousee jo seisomaan! Voi olla, että meidän pieni lähteekin aikaisin kävelemään, sillä seisomista harjoitellaan nyt todella paljon! Ei tarvitsisi olla ihan niin kiire, aika kun menee muutenkin niin nopeasti!

Ihanaa alkanutta viikkoa!

-Mallu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti