keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Voihan epäonni!

Olen varmaan useasti maininnut täällä blogissa siitä kuinka huono tuuri minulla on. Puolisollani taas on hyvä tuuri ja viimeiset neljä vuotta kun ollaan yhdessä oltu, en olekaan ollut aivan niin epäonninen kuin aikaisemmin.

Huono tuuri muistuttaa kuitenkin itsestään aika ajoin. Nyt taitaa olla taas epäonnen jakso käynnissä. Suurimman stressin on aiheuttanut sen, että olen saanut liikaa palkkaa. Osittain omaa tyhmyyttä kun en ole tarkistanut palkkalaskelmaa, mutta työnantajahan on vastuussa siitä, että palkanmaksu menee oikein. Palkka tulee palvelun kautta jonne palkkalaskelmat myös tulee. En siis yksinkertaisesti jaksanut alkuvuodesta rekisteröityä sinne kun haluttiin ties mitä tietoja, ajattelin tekeväni sen myöhemmin, mutta sepä sitten unohtui kun koitin vaan selvitä hengissä työpäivistä.Nyt joudun maksamaan takaisin 2500 euroa! Koska kela on maksanut osan palkastani, en tajunnut saaneeni ylimääräistä. Varsinkin kun käteen näköjään oikeasti pitäisi jäädä saman verran kun mitä joskus sain palkkaa pienemmällä tuntimäärällä ja pienemmällä tuntipalkalla.. En tiedä onko eläkeprosentti noussut sen verran, että tilanne on tämä, vai onko jossain vielä joku muu virhe..

Sinne menee sitten kaikki säästöt vauvantarvikkeita varten. Raha-asiat ei muutenkaan ole mennyt nyt putkeen. Olen vuokrannut kirpparipaikkaa, joka jäi kevään aikana suureksi osaksi hoitamatta väsymyksen ja ajanpuutteen takia. Taisin olla muutaman satasen miinuksella, mutta ajattelin, että saisin rahani takaisin kesän aikana jolloin myyntiä aina tulee enemmän. Juuri kun homma alkoi taas luistaa ja myyntiä alkoi tulla hyvin, ilmoitti kirppis lopettavansa toimintansa. No, ei voi mitään.Aikaisemmin keväällä puhelimeni kameran lasi halkesi, olin suunnitellut ostavani kunnon kameran, joten ajattelin ettei halkeama haittaa. Halkeama ei näy kuvissa, mutta aurinkoisella säällä kuviin tulee sateenkaaren värejä halkeaman takia. Nyt ei ole varaa kameraan, joten lasi olisi kiva saada korjautettua, mikä tietenkin myös maksaa. Lisäksi samana päivänä kun sain tietää palkka-asiasta, puhelimen näyttöön ilmestyi myös halkeama. Ja ainiin, arkilenkkarinikin hajosivat muutama viikko sitten, mutta niillä vielä mennään!

Oon tottunut, että mun elämä nyt on tällaista, mutta nyt taas stressaa vähän liikaa. Eiköhän kaikki selviä jotenkin, mutta ei lottovoittokaan pahitteeksi olisi! Tästä vuodatuksesta jäi vielä pois kaikki raskausvaivat, mutta ne tarvitsevat kyllä ihan oman postauksen.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti