tiistai 21. helmikuuta 2017

Lepoa

Muuton jälkeen iski monena päivänä sellainen olo, että olisi flunssa tulossa. Pidin sitten lepo aamupäivän tai illan ja jokaisen pienen levon jälkeen olo tuntui paljon paremmalta. En kuitenkaan päässyt flunssaa pakoon vaikka niin kovasti yritin. Viime viikolla se iski ja vaikka kuume ei noussut oli olo kuitenkin aivan kuollut ja päikkäreitä tuli nukuttua sohvalla.

Kuva otettu muuttoa seuraavana päivänä, nyt on onneksi laatikot häipynyt. :D


Ehkäpä tämän opetus on se, että kun kroppa viestittää tarvitsevansa lepoa, niin kannattaa todellakin levätä kunnolla! Eikä sitä lepoa pitäisi muutenkaan jättää arjesta pois, vaikka se minulla tuppaa menemään niin. Edes jokin pieni oma rentoutumishetki päivässä olisi tärkeä. Oma huono tapani on paahtaa täysillä eteenpäin siihen asti kunnes akku loppuu. Se saa loppua nyt! Uusi alku, siitähän olen puhunut. Ainakin uuden asunnon sauna tulee auttamaan rentoutumis pyrkimyksissä, saunominen on minulle yksi parhaista tavoista rentoutua.


Saunaa ajattelin muutenkin käyttää hyväksi, nimittäin meditaatioon. Jostain syystä en ole halunnut aikaisemmin käyttää sanaa meditaatio vaan olen puhunut aina mindfulnesista, mutta periaatteessa kyseessä on sama asia. Luin jostain, että olisi hyvä joka päivä olla 10 minuuttia itsekseen ilman ärsykkeitä. Siihen tarkoitukseen sauna on loistava paikka (siis ihan kylmänä), saunassa ei äänet eikä mikään muu vie huomiota. Pieni hetki ihan itsekseen, minä omassa rauhassa.

Meditaatio tutkitusti kehittää aivoja ja vaikka moni meditaatiota harrastava varmasti on sitä mieltä, että 10 minuuttia on lyhyt aika, niin se on kuitenkin ihan sopiva aika tai vähintään erinomainen alku.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti