tiistai 7. joulukuuta 2021

Flunssaa flunssan perään..

 Esikoinen aloitti lokakuun alussa päiväkodin ja sehän tarkoittaa sitä, että flunssapöpöjä on riittänyt! Ensimmäinen flunssa iski perheeseemme jo ennen päiväkodin aloitusta. Se olikin ensimmäinen flunssa meidän perheessä yli 1,5 vuoteen. Kolmevuotiaamme oli edelleen hieman räkäinen päiväkodin alkaessa, vaikka flunssasta oli jo pari viikkoa. 1,5 viikkoa päiväkodin aloituksesta ja seuraava pöpö iski, sitten meni taas pari viikkoa ja pojalle nousi päiväkodissa yli 39 asteen kuume. Tämän jälkeen esikoinen on ollut vielä kaksi kertaa flunssassa ja kerran joutui olemaan poissa koska itse olin kipeänä enkä olisi pystynyt viemään ja hakemaan.

Meillähän ei tietenkään olla sairastettu samaan aikaan, mikä tuntuu vielä kuluttavammalta. Itselleni on osunut kaksi viidestä flunssapöpöstä ja tietysti olen hoitanut kipeät lapset ja huolehtinut lapset, lemmikit ja kodin kun mies on sairastanut ja sitten viimeiseksi olenkin itse sairastunut ja mies on jo palannut töihin. Esikoinen on siis vielä viiden tunnin päiviä hoidossa, joten puolisoni joutuu lähtemään töihin jo ennen kuin sovittu hoitoaika alkaa ja tulee kotiin kun poika on jo haettu. Joten olen sitten sairastanut kotona kahden pienen kanssa. Olen todella helpottunut ja onnellinen siitä, että kuopuksella vaikuttaa olevan vielä hyötyä siitä, että imetin häntä yli vuoden, viimeiset kuukaudet kylläkin vain kerran vuorokaudessa. Viimeinen kerta taisi olla joskus elo-syyskuun vaihteessa. Esikoinen on ollut viidesti kipeänä, kun kuopus taas on ollut kolmesti eikä ollenkaan niin rajussa flunssassa kun veljensä.


Olisi tosiaan helpompaa jos edes lapset sairastaisivat samaan aikaan, sillä tämä syksy on ollut aikamoista valvomista. Vaikka mies onkin nukkunut paljon esikoisen huoneessa, niin herään silti yskimisiin. Kuopus on tosiaan ollut vähemmän kipeänä, mutta hän nukkuu muutenkin huonommin ja hänen unensa häiriintyy pienemmästäkin flunssasta. Laitan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että tämä kohta alkaisi helpottamaan! Serkkuni toivotti tsemppiä vastustuskyvyn kasvattamiseen ja todella todella toivon, että viimeistään joulun jälkeen kääntyisi parempaan. Tämä äiti alkaa olla aika väsynyt ja sekoamassa kun ei tapaa ihmisiä.

Yhdestä flunssasta olen iloinen, sillä se osui juuri niille päiville kun päiväkotiryhmässä oli noroa, sitä en todellakaan olisi halunnut meidän perheeseen. Kun esikoinen oli 1v3kk sain paluulennolta Lissabonista oksennustaudin, eikä todellakaan ollut helppoa hoitaa taaperoa kun itse oli oksennustaudissa. Silloin mies oli työharjoittelussa eikä voinut olla poissa, mutta sai onneksi lähteä aikaisemmin kotiin. Kyllä se noro varmasti vielä joskus osuu meillekin, en odota innolla..

Tätä kirjoittaessani esikoinen on edellisen flunssapoissaolon jälkeen ollut kaksi päivää päiväkodissa ennen viikonloppua ja nyt tiistaina. Toivottavasti loppuviikko menisi putkeen, ettei tulisi taas rikkonaista päiväkotiviikkoa.

-Mallu

1 kommentti: