maanantai 18. tammikuuta 2021

Loppuvuoden ja tämän vuoden projekti

 Eipä taas mennyt suunnitelmat ihan putkeen tässä lapsiperhe arjessa. Tämän postauksen piti ilmestyä viime viikolla, mutta nyt on onneksi vasta maanantai. Molemmille pojille tulee nyt hampaita samaan aikaan ja jostain syystä meillä oli jonkinlainen epäonnenviikko viime viikolla, on ollut vähän tahmeaa meininkiä täällä, mutta nyt asiaan! Aloitettiin joskus marraskuun alussa ystävän kanssa projekti josta ollaan molemmat oltu todella innoissamme. Viime blogikirjoituksessa mainitsinkin elämäntapamuutoksesta.

Kaikki sai alkunsa siitä kun juttelimme yhdessä siitä miten molemmat olimme päättäneet ryhtyä toden teolla toimeen. Itsellä oli ajatuksena lähteä purkamaan roikkumaan jääneiden asioiden listaa niin, että saisin loppuvuoden aikana tehtyä mahdollisimman paljon. Ystävälläni taas oli tullut ajatus siitä, että saisi tehtyä todella perusteellisen joulusiivouksen jos aloittaisi ajoissa. Molemmilla oli täysin sama ajatus, vaikka ajatus lähti hieman eri asioista, nyt on aika purkaa älyttömän pitkäksi kasvanut to do lista!


Listaan kuului ja kuuluu tietenkin perussiivous myös, sillä eihän sitä voi jättää pois. Päätimme alkaa sparraamaan toisiamme ja jaettiin toisillemme koko loppuvuoden ajan jokaviikkoiset to do- listat ja olimme yhteyksissä lähes päivittäin. Ensimmäisen viikon jälkeen tajusimme, että joka viikolle täytyy olla kaksi listaa. Yksi jossa on perus arkijuttuja ja toinen missä muut asiat. Nopeasti tajusimme, ettei kaikkea voi änkeä loppuvuoteen, mutta loppuvuodesta voisi tulla hyvä alkuspurtti. Eli tavoitteena oli hoitaa mahdollisimman paljon loppuvuodesta ja jatkaa hommaa tänä vuonna vähän rennommalla otteella.

Loppuvuosi menikin todella loistavasti projektin kanssa! Yhtäkkiä huomasimme, että molemmat olimme lisänneet listoillemme myös toisenlaisia asioita. Aloimme tekemään myös muita hyvinvointiamme lisääviä asioita, esimerkiksi enemmän ulkoilua ja treeniä. Huomasimme myös, että vaikka joku viikko ei mennytkään putkeen niin silti tuli tehtyä kaikenlaista.


Joulun jälkeen ja tämän vuoden alku on mennyt vähän tahmeammissa merkeissä ja listakin on ollut piilossa enimmäkseen. Ystävälläni on mennyt hieman paremmin, mutta vähän samaa on ollut siellä myös ilmoilla. Ollaan kuitenkin todettu, että muutos entiseen on valtava! Nyt jos on väsynyt ja tahmea päivä, se ei tekemisten suhteen ole ollut yhtään niin väsynyt ja tahmea kuin ennen! Me ollaan molemmat saatu homma rullaamaan ja tästä jatketaan vaan eteenpäin! Luulenpa, että meidän molempien elämät ovat menneet paljon enemmän kohti omia ajatuksiamme unelmien arjesta kun vuoden päästä katsotaan taaksepäin.

-Mallu

3 kommenttia:

  1. Itselläkin uuden vuoden lupauksissa oli vahvasti tänä vuonna teemana siivous. Nyt kun koko perhe viettää niin paljon aikaa kotosalla täällä Helsingissä on siivouksen määräkin kasvanut. Ennen joulua ja sen jälkeen tuli tehtyä suursiivoukset ja tästä eteenpäin on tavoitteena jokaviikkoinen perussiivous. Kiva, että ystävänne kanssa sparraatte toisianne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta!

    VastaaPoista
  3. Eipä ne suunnitelmat aina mene ihan niinkuin pitää. Meilläkin kiireinen lapsiperhearki täällä Helsingissä on kyllä välillä hieman kaaoottista. Olen itse nyt kotitoimisto-hommissa ja tuntuu että siivouksen määrä on noussut räjähdysmäisesti kun toimistosiivous on tullut lisähommaksi. Täytyy itsekin ottaa asiaksi pyytää joku sparrauskaveri!

    VastaaPoista