lauantai 9. tammikuuta 2021

Tervetuloa 2021!

 Taas se vuosi vaihtui ja tätä vuotta on mennyt jo yhdeksän päivää! Vuodesta 2020 on aika ristiriitaiset tunteet. En voi ajatella sitä kauhean synkkänä vuotena, sillä yksi elämäni ihanimmista asioista tapahtui viime vuonna, toinen lapsemme syntyi. Toisaalta korona toi vuoteen paljon ahdistusta, stressiä, epätietoisuutta ja yksinäisyyden tunnetta. Korona toi toisaalta hyvääkin, herätteli ihmisiä siihen, mikä oikeasti on itselleen tärkeää. En tiedä onko syynä koronan nostattamat mietteet vai kolmenkympin kriisi, mutta minä aloitin elämäntapamuutoksen. Kyllähän noita elämäntapamuutoksia on tullut aloitettua vaikka kuinka paljon, mutta nyt tämä on pysyvää. Tästä kerron lisää ensi viikolla!


Olen todella onnellinen siitä, että saatiin lunta heti vuoden toisena päivänä, se on piristänyt todella paljon! Muuten tämä alkuvuosi on tuntunut aika tahmealta väsymyksen takia. Suuria muutoksia on myös tapahtunut meidän perheessä, kun mies valmistui ja aloitti kokopäivätyöt. Toisaalta oli turhauttavaa kun toinen oli kotona, mutta kuitenkin jatkuvasti omien hommien parissa, silti toisen sai apuun esimerkiksi kun imetin ja esikoinen kaipasi apua tai kun molemmat lapset huusivat samaan aikaan. Eli nyt turhauttaa välillä kun joutuu pärjäämään yksin mutta samalla tuntuu siltä, että saisin paljon enemmän apua kun mies nyt pystyy jättämään työt töihin, eikä ole jatkuvasti koneella viimeistelemässä jotain kouluhommaa.



Nyt kun arkemme on selkeämpi, on myös sovittu, että minä saan päivittäin omaa aikaa. Tästä olen enemmän kuin innoissani! Toisille tämä on ollut itsestäänselvyys vauvan syntymästä lähtien, mutta meillä ei ja minulla on ollut omaa aikaa todella vähän viimeiset reilu kaksi vuotta. Meidän oli tarkoitus alkaa totuttelemaan esikoinen menemään hoitoon muille viime keväänä. Noh, pari kertaa hän kerkesi olla äidilläni pari tuntia kerrallaan, mutta sitten tuli korona. Siinä ei sitten kerennyt levätä kauheasti ennen vauvan tuloa, joten nyt jos saan 0,5-1h/päivä omaa aikaa niin se tuntuu todella luksukselta! Ehkä pystyn vihdoin jatkamaan säännöllisesti blogin kirjoittamista, mikä hiipui esikoista odottaessani.



Tälle vuodelle on paljon suunnitelmia ja haaveita. Kuvissa olevasta tämän vuoden unelmakartastani voikin bongailla eri juttuja, vaikka jokainen varmaan tulkitsee sitä omalla tavallaan. Elämäntapamuutoksen toivon tuovan kokonaisvaltaista hyvinvointia mikä näkyy unelmakartallakin isoimpana teemana. Aion myös panostaa siihen, että saan herätettyä blogin taas eloon ja pääsen taas nauttimaan kirjoittamisesta niin kuin vuosia sitten. Aion pitää kiinni siitä, että tehdään kivoja juttuja koko perheen kanssa, eikä jäädä kotiin jumittamaan, kuten joskus oli tapana ja mihin on helppo palata. Toivon, että saadaan mökillä paljon tehtyä ja rantamökin remppaa aloitettua. Yksi suuri haave tälle vuodelle on myös uuden kodin löytäminen, silmiä on pidetty auki viime keväästä lähtien, mutta sopivaa kotia ei ole osunut kohdalle, ehkä tänä vuonna sitten!

Ihanaa vuotta 2021 kaikille!

-Mallu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti