maanantai 10. elokuuta 2020

Jatkuva kotiaskareiden kaaos

 Nyt kahden lapsen myötä tuntuu siltä, ettei aika riitä millään kaikkeen. Koko ajan on ruokakaapit tyhjillään, ruoka tekemättä, kaikki roskat viemättä, keittiön tasot täynnä tiskiä (kuten myös ruokapöytä), kylpyhuone pursuaa pyykkiä (puhdasta ja likaista) ja esikoisen lelut ovat tottakai pitkin poikin.

Olen ehkä parin viikon ajan haaveillut saunaan pääsemisestä kun jälkivuoto alkoi rauhoittumaan. Sauna on kuitenkin täynnä pyykkiä, kuten on pyyhekuivausteline ja hoitotason reunatkin.. Tänään suihkussa käydessäni siirsin ensin viisi ruokalappua pois, jotka roikkuivat suihkun eri osissa kuivumassa. Eilen illalla ja tänään aamulla olen purkanut tiskivuorta ja saanut sen joten kuten aisoihin. Jos kuitenkin käy niin, ettei nyt pyörimässä olevaa tiskikonetta tyhjennetä ajoissa, kerkeää homma taas nopeasti räjähtämään käsiin. Eteisessä odottaa kolme roskapussia ja pieni pahvilaatikollinen pahviroskia, roskakaapin roskiksetkin täyttyvät uhkaavasti.

Ollaan viime viikkoina muutamana päivänä saatu paljon aikaiseksi ja olenkin ollut silloin innoissani siitä, että homma alkaisi sujumaan. Saatiin esimerkiksi yhtenä päivänä käytyä kaupassa, ruokaa laitettua, vietyä kaikki roskat, hoidettua kaikki tiskit, hoidettua vähän pyykkiä ja siivoiltu yleisesti. Kuitenkin tuntuu siltä, että parin päivän päästä sama kaaos on jo takaisin.

Kun vauva nukahtaa, menee aina vähän aikaa hukkaan kun mietin, että mitä tekisin. Usein puuhailen kotihommia, mutta koska olin saanut jo hyvin keittiötä siivoiltua tänään ajattelin, että otan aikaa itselleni kun esikoinenkin oli päiväunilla. Suihkussa oli pakko käydä, mutta nyt sainkin nauttia pidemmästä suihkusta. Siinä sitten pohdin tätä ajan puutetta. Olisin voinut alkaa pyykkihommiin, jotta saisin saunan joskus tyhjäksi, mutta sitä olen yrittänyt jo monta kertaa tuloksetta (pyykkiteline ei mahdu kuin saunaan ja aina on pestävä lisää pyykkiä ennen kuin kerkeän edes saada koko saunaa tyhjäksi). Olen myös monesti ajatellut, että olisi niin paljon helpompaa ja kivempaa istua alas kirjoittamaan jos 1. mahtuisi hyvin johonkin 2. ympärillä ei vallitsisi kaaos = mielessä jatkuva pitäisi sitä, tätä ja tota.

Päädyin siis tänään nauttimaan pitkästä suihkusta ja sen jälkeen sain vielä istua alas kahvikupin kera kirjoittamaan tätä. Edelleen uskon siihen, että saadaan tämä kaaos vielä aisoihin ja sen myötä ehkä blogikin päivittyisi taas säännöllisemmin.


-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti