torstai 21. lokakuuta 2021

Takaisin

 Takaisin terapiaan.. Epäonnistunut, heikko, huono, luuseri - et pärjää tässä elämässä. Sellaista huutelee pieni ääni pääni sisällä. Toinen ääni kertoo toista; uskomattoman hienoa, että tunnet itsesi niin hyvin, että osaat hakea apua hyvissä ajoin, yksin ei kukaan pärjää!

Epäonnistumista huutava ääni on ollut sen verran vallalla, etten aluksi kertonut heti puolisollenikaan, että varasin ajan psykoterapeutille. 7-8 vuotta sitten loppui viimeisin terapiasuhde, silloin tein päätöksen etten ikinä enää tule olemaan siinä jamassa, että tarvitsisin terapiaa. Tuntuu epäonnistumiselta, mutta samalla tiedän, että selviytyisin varmasti jotenkin ilmankin ja tiedän myös sen, että tämä on oma valinta. Tällä kertaa panostan itseeni, hoidan itseäni ajoissa. Eikä tämän raskaan vuoden kriisit ole olleet minun päätettävissäni.

Miten olen edes voinut ajatella, etten "saisi" olla siinä kunnossa, että tarvitsisin terapiaa. Mieleeni ei mitenkään mahtunut, että eteen voi tulla vaikka minkälaisia kriisejä, jotka ei millään tavalla johdu siitä, minkälainen pään sisäinen tilanne on. Tämä vuosi on ollut täynnä lyhyitä ja olemattomia yöunia, liikaa kuolemaa ja liikaa kaikenlaisia kriisejä ja vastoinkäymisiä.


Kahden pienen lapsen kanssa en vaan ole pystynyt prosessoimaan loppukesän järkyttävää onnettomuutta ja kuolemantapausta lähipiirissäni. Vaikka kaiken muun saisinkin kursittua kasaan ajan kanssa, niin nuoren ihmisen onnettomuudessa menehtyminen on jotain niin hirveää, että nyt kaiken muun sonnan keskellä rämpiessä tunsin tarvitsevani apua. Ja samalla saan tietenkin apua sen muunkin sonnan prosessointiin.

Vaikka pieni ääni pääni sisällä yrittää välillä sanoa muuta, niin haluan sanoa jokaiselle: terapiassa ei ole mitään hävettävää, päinvastoin! On todella hienoa jos olet pystynyt ja jaksanut hakea apua! Terapia on myös todella hyvä tapa itsensäkehittämiseen, ei tarvitse olla kriisejä, masennusta tai uupumusta tms.

Itse varasin ajan psykoterapeutti-opiskelijalle, jolloin hinta on noin puolet tavallisesta. Tiukkaa tulee tekemään, mutta oma hyvinvointihan on paras sijoitus.

Toivon myös, että otsikko takaisin myös tulisi viittaamaan siihen, että olen nyt oikeasti takaisin täällä blogin puolella. Tämäkin on minulle terapiaa.

Ihanaa syksyä, pidä huolta itsestäsi.

-Mallu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti