tiistai 2. lokakuuta 2018

Ihana raskausjooga

Pari viikkoa sitten oli viimeinen raskausjoogatunti. Raskausjoogassa oli ihana käydä, todella rentouttavaa ja rauhoittavaa. En ole pystynyt koko raskausaikana treenaamaan, eikä raskausjooga mitään kunnon joogaa ollutkaan, mutta sellaista rentouttavaa kehonhuoltoa.

Suosittelen erittäin lämpimästi pk-seutulaisille Manipuran raskausjoogaa! Eikä siis todellakaan ole mikään maksettu mainos (blogini on edelleen vain harrastus, enkä tienaa tällä senttiäkään). En tietenkään osaa verrata muihin palveluntarjoajiin, koska olen kokeillut vain Manipuran raskausjoogaa. Joogakurssiin kuului 6 joogakertaa ja kaksi synnytysluento kertaa. Joogatunnit olivat 1h40min johon sisältyi pieni info/jutustelu loppuun ja synnytyskerrat olivat 2,5h sisältäen luennon ja "harjoitusta". Koko kurssin hinta oli muistaakseni 140euroa, mikä ei mielestäni ole todellakaan paha hinta kuudesta pitkästä joogatunnista ja kahdesta luentokerrasta.

Kuva elokuun alkupuolelta
Vaikka alkusyksy olikin todella kiireinen, en missään nimessä olisi jättänyt raskausjoogaa pois. Vaikka oli päiviä kun liikkuminen oli tuskaa, niin tiesin saavani rennon hyvän olon joogatunnilta. Keholleni teki todella hyvää saada edes vähän rauhallista kehonhuoltoa. Synnytykseenkin tuli paljon apukeinoja, erilaisia asentoja joissa sitten voi olla hyvä olla. Samalla teki todella hyvää pysähtyä. Joogastudiossa ajatukset olivat vain ja ainoastaan siinä hetkessä vaikka olisinkin tullut sinne super stressaantuneena.

En tiedä lähtisinkö tulevaisuudessa edes kokeilemaan muuta raskausjoogaa, koska kokemus Manipuran raskausjoogasta oli niin ihana. Tietysti jos rahaa ja aikaa löytyisi, niin voisin käydä siinä ohessa jossain toisessakin raskausjoogassa. Ihan sama mikä raskausjooga on kyseessä, niin tekee varmasti hyvää tuleville äideille! Itse oli käynyt joogatunnilla vain kaksi kertaa ennen raskausjoogakurssia, eikä kurssilla tosiaan tehty mitään kunnon joogaa, eli rohkeasti vain mukaan, kokemusta ei tarvitse olla! Sain kuitenkin inspiraation aloittaa "oikean" joogan jossain vaiheessa. Taidankin raskauden jälkeen aloittaa Manipuran äiti-vauva joogasta.

-Mallu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti